OMG! Er bestaat een escape room waar het allemaal draait om wijn

Hier wil je heen!

Lees ook

Een escape room waar je eigenlijk niet uit wil ontsnappen. Dit bestond tot kort geleden nog niet, maar in Parijs draait de escape room all about wine!

Wijn escape room

Je moet er een stukje voor reizen, maar dan heb je ook wat. In de escape room in Parijs gaat het allemaal om jouw favoriete drankje. Door middel van een mega wijnproeverij moet je raden welke fles er achter het slot verscholen zit.

Lees ook: Er is een onderwater escape room en daar wil je heen

Codes kraken

Het gaat in totaal om vijftien verschillende wijnen, dus dat is niet mals. Je moet dus wel enige kennis hebben én tegen een beetje alcohol kunnen. Grote kans dat jij en je vriendinnen dronken de kamer verlaten.

Achter de wijnproeverij zit wel een verhaal. Je krijgt van alles te weten over het verleden van het mysterieuze broederschap van de 'Maistres Goûteurs'. Het is de bedoeling dat je verschillende elementen identificeert in de wijnen en daarmee kun je uiteindelijk de codes kraken. Weet je de code, dan heb je de beste fles in handen. En als kers op de taart krijg je die fles mee naar huis.

Mocht een trip naar Parijs iets te overdreven voor je zijn, dan is er ook in Nederland een escape room waar het om wijn draait. In Ravenstein sluip je in de kelder van Baron Tutlich von der Strassen von Dieden. Helaas mag je daar geen wijn proeven, maar wel moet je op zoek naar een peperdure champagnefles. Net zo leuk!

Bron: Viva, Flair | Beeld: New Girl

Laatste nieuws

Zie ook