Onzekere tijden voor Eurovisiesongfestival

Het coronavirus gooit roet in het eten.
Onzekere tijden voor Eurovisiesongfestival

We hebben er maar liefst 44 jaar op moeten wachten, maar vorig jaar wist Duncan Laurence het te doen. Hij won het Eurovisiesongfestival in Israël en haalde het gigantische spektakel terug naar Nederland. Maar toen was daar 'ineens' het gevreesde coronavirus...

Coronavirus

Waar de voorbereidingen al lange tijd in volle gang zijn, is er nu toch lichte paniek rondom het songfestival. Het coronavirus kan namelijk weleens flink wat roet in het eten gaan gooien.

Een woordvoerder van de NPO laat weten dat er inmiddels veel gesprekken worden gevoerd. Al willen ze er nog niet te veel over uitweiden.

Lees ook: Real life: 'Het coronavirus lijkt een vrijbrief voor discriminatie van Chinezen'

Zonder publiek

Zo zou het een idee zijn om het songfestival door te laten gaan. Zónder publiek. "We vinden het te vroeg om hierover met een nadere mededeling naar buiten te komen. Deze zijn afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende periode."

Ondanks dat er in de rest van de wereld grote evenementen, concerten en congressen worden geannuleerd, lijkt het Eurovisiesongfestival voorlopig nog gewoon door te gaan. We keep you posted!

Bron: Telegraaf | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f8f1f9ff265b', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });