Dit is dus waarom katten altijd op schoot willen bij kattenhaters

Aha!

Lees ook

Je hebt mensen die het liefst de hele dag door met katten knuffelen en je hebt mensen die het liefst zo ver mogelijk uit de buurt van de vierpotige knuffelbeestjes blijven. Toch kruipen de – door de ogen van een kattenhater gezien – harige monsters vaak juist bij hen op schoot, maar waarom is dat eigenlijk?

Bedreiging

Ze zeggen dat katten juist de aandacht zoeken bij mensen door wie ze gehaat worden. Beetje vreemd zou je denken, maar volgens kattengedragstherapeut Mareille de Vos zit hier wel een logische gedachte achter.

“De gedachte is dat mensen die katten leuk vinden, bij het zien van een kat de kat aankijken en proberen te lokken, iets wat voor katten als bedreiging over kan komen.”

Lees ook: Praat jij tegen je huisdieren? Dit zegt het over je!

Aandacht

Als je een kat negeert, omdat je wil dat het dier zo ver mogelijk uit je buurt blijft, trekt de kat juist sneller naar je toe. Wel voelen ze volgens dierengedragsdeskundige John Bradshaw aan wanneer je écht niets van ze moet hebben, dus lang zullen ze niet op je schoot blijven liggen.

Voortaan dus razendenthousiast tegen de kat van je vriend(in), schoonouders of buren doen, en je zult vanzelf merken dat de kat met een grote boog om je heen loopt.

Zo niet? Bekijk de schattige video hieronder dan maar eens. Wedden dat je binnen no time overtuigd bent dat ze echt best wel lief zijn?

Bron: Motherboard Vice | Beeld: YouTube, BSR

Laatste nieuws

Zie ook