Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Onthuld: dít is waarom de hotdog bij IKEA zo goedkoop is

Aha!

Onthuld: dít is waarom de hotdog bij Ikea zo goedkoop is

De één vindt het heerlijk, de ander een nachtmerrie. Urenlang slenteren door de IKEA is niet iedereens ideale weekendbesteding. Toch zie je elk weekend weer veel gezinnen door de Zweedse keten lopen. En na zo'n dagje slenteren mag een hotdog natuurlijk niet ontbreken. Maar, waarom zijn ze eigenlijk zo goedkoop?

Uitzonderlijk

Iedereen weet dat je voor een maaltijd bij IKEA niet bepaald diep in de buidel hoeft te tasten, maar de prijzen van de welbekende heerlijke hotdogs zijn wel heel erg uitzonderlijk te noemen. En dat tot groot ongenoegen van de medewerkers zelf. Zij zien het namelijk als puur verlies en begrepen de keuze van the big boss dan ook allesbehalve.

Budget

Maar de onlangs overleden oprichter Ingvar Kamprad had een heel goede reden voor zijn lage prijzen. Volgens journaliste Malou von Sivers verloor de miljardair de klanten met een kleiner budget namelijk nooit uit het oog. Hierdoor kwam hij mede op het idee om in Zweden de hotdog voor slechts vijftig cent te verkopen.

“Er zit veel meer achter deze lage prijzen. Aan het einde van het bezoek hebben ouders gelukkige kinderen op de achterbank zitten en de volgende keer komen ze met een goed gevoel terug naar IKEA. Dat is het belangrijkste". En dus is de hotdog tot op de dag van vandaag - in ons land kost de lekkernij, mits je lid bent van IKEA FAMILY, ook slechts vijftig eurocent - nog steeds spotgoedkoop.

Ga jij er dit weekend een halen?

Bron: Business Insider | Beeld: The Ugly Truth, Instagram