Expeditie Robinson-kandidaat Nelleke doet exclusief boekje open over deelname

"Ik was erg vermagerd"

Lees ook

Ze is onze favoriet van dit seizoen Expeditie Robinson. Bikinimodel Nelleke Verkaart (32) is méér dan een mooi plaatje. "Ik had het gevoel dat mensen een vooroordeel over mij hadden vanwege mijn uiterlijk."

Zwaarder

De expeditie begon met een bang. "Het eerste wat we te horen kregen van Geraldine, was dat deze editie veel zwaarder zou worden dan voorgaande seizoenen. En dat was ook zo. Er was bijvoorbeeld best weinig rijst en één kamp had zelfs niet eens een vuurstick. Maar de mensen die zich hadden opgegeven voor deze expeditie, waren stuk voor stuk survival-koningen en koninginnen, die wilden winnen. Niemand wou naar huis, voor geen goud. Dat voelde je bij de BN’er-versies wat minder. Die gaven soms zelfs op, dat ga je bij ons zeker niet zien."

Lees ook: Aan deze Expeditie-deelnemer irriteren kijkers zich

Vooroordeel

In het dagelijkse leven is Nelleke onder andere fotomodel. Ze had daardoor ook het gevoel dat mensen een vooroordeel hadden over haar. "Bij het terugkijken van de afleveringen blijkt dat ook wel zo te zijn. Zo van ‘dat domme modelletje, eerst maar eens zien wat die kan’. Maar door keihard in het kamp te werken, liet ik al vrij snel merken dat ik echt wel meer te bieden had dan alleen mijn uiterlijk."

Lees ook: Kijkers verbaasd over extreme proef in Expeditie Robinson

Vermagerd

Het heftigste van de hele expeditie, vond Nelleke het mentale spelletje. "Je hebt constant het gevoel dat je eruit wordt gestemd; ik zat daar dus niet heel relaxed. Het was alles of niets voor mij. Dat was dan ook het zwaarst van de hele expeditie, niet het gebrek aan eten of slaap of wat dan ook, maar om in die enorme mindfuck te zitten."

Maar ook fysiek had het programma veel impact. "Ik was erg vermagerd, al mag ik niet zeggen hoeveel kilo ik was verloren. Ik zat ook helemaal onder de schrammen. En dat heelt slecht doordat je in de tropen bent en omdat je dingen niet goed kunt ontsmetten, dus m’n armen en benen zagen er niet uit. Niet bepaald handig voor m’n modellenwerk. Maar ach, die littekens… als ik eerlijk ben, ben ik daar wel trots op. Het zijn blijvende herinneringen aan mijn Robinson-avontuur."

Tekst: Hulya Kilicaslan | Beeld: Expeditie Robinson

Laatste nieuws

Zie ook