Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tony Jr. openhartig over break-up met Maan

"Ze is nog steeds mijn grootste liefde"

Tony Jr. openhartig over break-up met Maan

DJ Tony Junior (30) reist veel, maar maakt altijd tijd voor zijn beste vrienden. Zo ook voor de Amerikaanse Isaac (19). Voor Grazia fotografeerde Kim Feenstra dit unieke duo en sprak hem over vriendschappen. Ook de vriendschap met zijn ex-vriendin Maan.

Bijzonder

Vrienden zijn met je ex, kan het? Voor Tony eigenlijk niet, maar met Maan is het anders. "Normaal is het voor mij altijd het beste om geen contact meer te hebben. Omdat ik daar gewoon niet in geloof. Maar nu is gebleken dat het op een natuurlijke wijze wel kan. Maan en ik appen en bellen regelmatig en zijn heel chill. We hebben samen een plaat gemaakt en binnenkort ook een show geboekt. En dat terwijl ik hier dus eigenlijk nooit in geloofde. Heel bijzonder."

Lees ook: Maan openhartig over moeilijke periode

Gelachen en gehuild

Tony en Maan zijn op dit moment betere vrienden dan lovers. "We hebben tweeënhalf jaar de mooiste tijd van ons leven gehad met elkaar. Voordat ik haar ontmoette dacht ik: ga ik ooit nog een vrouw tegenkomen waar ik de rest van mijn leven bij wil blijven? Ik had daarvoor al wat relaties gehad en die waren nooit echt wat ik zocht. Ik wilde een vrouw met wie ik lekker kon chillen en bijvoorbeeld samen op de scooter kon stappen om naar de stad te gaan. Met Maan heb ik geleerd dat dit bestaat. We hebben een prachtig mooie tijd gehad. Veel van elkaar geleerd, met elkaar gelachen en gehuild", vertelt hij.

"En toch hebben we na tweeënhalf jaar besloten dat het woordje verkering even niet meer hoeft. Dit was natuurlijk ook haar eerste relatie en tegenwoordig is de kans zo klein dat je eerste vriendje degene is voor altijd. Ik denk dat dat ook een belangrijk ding is geweest. Soms moet je gewoon nog even verder leven."

Lees ook: Tony Junior reageert op breuk met Maan

Single leven

Een break-up is altijd pijnlijk, maar bij Tony en Maan verliep het opvallend soepel. "Het grappige is dat de grootste liefde van m’n leven, want dat is Maan nog steeds voor mij, mij de minste pijn heeft bezorgd. Ik weet niet precies hoe dat komt, maar het is wel zo. De dag dat we samen hebben besloten om uit elkaar te gaan, hebben we allebei een echte jankdag gehad en naar allemaal janknummers geluisterd. Dag twee was het: dit is het leven en we gaan weer door."

Nu is het single leven weer aangebroken voor de dj. "Mijn werk is heel anders wanneer ik een vriendin heb, dan wanneer ik single ben. Als ik een vriendin heb en voor tien dagen op tour in China ben, kijk ik niet naar andere vrouwen. Nu ik vrijgezel ben, voel ik die vrijheid weer. Ook tijdens het touren."

Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: BSR