doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

48 hours in... Malta

De hotspots!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
48 hours in... Malta

Alles wat je nodig hebt om dit eiland te ontdekken zijn 48 uur, en deze gids.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Dag 1 10.00 UPPER BARRAKKA GARDENS, VALLETTA
Valletta is een dromerige stad, met kleine straatjes die allemaal uitkomen op de zee. Vanaf dit hoog gelegen uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht over de haven en de vestingen van de Three Cities.

Dag 1 12.00 CAFE CORDINA, VALLETTA
Je eet hier heerlijke taartjes in Italiaanse sferen, met sterke koffie en gewelfde plafonds, om de hoek van de beroemde kathedraal. De lemon cheesecake is zacht en fluffy.

Dag 1 14.00 ST. LUCIA STREET, VALLETTA
Verreweg het hipste straatje van het hele eiland.

Dag 1 14.15 BABANCÚ, VALLETTA
Deze conceptboetiek wordt gerund door een Venezolaanse patissier. Je komt er voor handgemaakte Fedora’s, lederen sandalen en zelfgemaakte chocolade. De beste plek om unieke souvenirs te scoren.

Dag 1 17.00 HOTEL ROSSELLI, VALLETTA
Dit vijfsterren design-boetiekhotel in het centrum van Valletta is alleen al voor het dakterras de moeite waard. Poedel met je voeten in het compacte zwembad, terwijl je een cocktail drinkt.

Dag 1 20.00 CAFÉ DEL MAR, ST. PAUL’S BAY
Tijd voor sushi! In de zomer draaien hier vaak dj’s de ondergaande zon tegemoet. Kijk ook bij nachtclub Unite voor parties met dj’s als Armin van Buuren, Steve Aoki en Sunnery & Ryan.

Dag 1 23.00 ST. JOHNS BOETIEKHOTEL, VALLETTA
Een van de beste boetiekhotels op het eiland, centraal in de stad. Met moderne en luxe kamers in een gerestaureerd palazzo van een oude handelaar. You’ll love it. via: thesaintjohnmalta.com

Dag 2 10.00 COMINO
Een boottrip naar het kristalblauwe water van de Blue Lagoon. Vergeet niet Chrystal Bay mee te pakken; een open grot boven een rotsenstrandje waar je naartoe snorkelt.

Dag 2 13.00 GOZO
Het eiland naast Malta, waar het leven laidback en rustig is. Het kent een aantal fantastische uitkijkpunten. Doe een dutje in de zon op de pont er naartoe.

Dag 2 15.00 MEKREN’S BAKERY, NADURA, GOZO
Als snack neem je een Ftira - een verse pizza op brooddeeg. Mensen komen zelfs drie kwartier met de ferry van Malta om hier hun verse Ftira’s te halen.

Dag 2 16.30 DWEJRA
Een natuurlijk zwembad in zee.

Dag 2 20.00 ISLE OF MTV
Een gratis concert, midden in de zomer, met de grootste namen uit de muziekbizz. Vorig jaar traden Bebe Rexha en Martin Garrix op als hoofdact.

Dag 3 10.00 ZWEMBAD HOTEL PHOENICIA
Een infinity pool met uitzicht over de haven. Bij de poolbar maken ze verse milkshakes en lekkere salades. Hier wil je voorlopig niet weg!

Tekst: Suzanne Arbeid | Beeld: Rob Aarts

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');