Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wake-up call: 'Ik begrijp niet dat iemand een ander zoveel pijn kan doen'

Verschrikkelijk!

Wake-up call: 'Ik begrijp niet dat iemand een ander zoveel pijn kan doen'

Naam: Patricia (39) | Relatie: getrouwd | Beroep: controller

Vreemdgaan

"Michiel en ik waren veertien jaar gelukkig samen, onze zonen waren tien en negen, en we woonden in een enorme villa. We gingen vaak op vakantie en ook ons sexleven was prima. Ik was dan ook flabbergasted toen Michiel opbiechtte dat hij tijdens zijn laatste zakenreis was vreemdgegaan. De vrouw in kwestie, een onbekende, bezocht hetzelfde congres en logeerde in hetzelfde hotel. Het was gebeurd uit pure geilheid, na een paar wijntjes te veel. Michiel en ik zijn vanaf mijn zeventiende samen. Ik weet dat hij van spanning houdt en dat hij weleens fantaseerde over een andere vrouw. Ik besloot hem zijn slippertje te vergeven. Sterker nog: ik gaf hem toestemming om incidenteel met deze vrouw af te spreken. Zolang ik het maar niet merkte en zelf ook een minnaar mocht. Hoe bizar ook: onze relatie kreeg een opleving. We leken weer verliefde tieners nu we dit spannende geheim deelden.”

Urenlange sexsessies

“Sander schreef op een datingsite dat hij single was en geen tijd had voor een relatie. Hij zocht een vaste minnares. We spraken af, zelfs één keer in hetzelfde café waar Michiel onopvallend aan een ander tafeltje zat. Ik vond Sander leuk. Hij was dominant maar galant. Een man die net als Michiel doortastend en zelfverzekerd is. Hij paste precies bij mij. Dat vond Michiel ook. Mijn man en ik spraken af en toe af met onze minnaars, onze affaires buiten ons huwelijk. Tweemaal per maand hadden Sander en ik stomende sexsessies in zijn appartement. We pauzeerden met een etentje of bioscoop. Ik voelde een heftige seksuele klik. Sander is behoorlijk groot geschapen en dat vond ik opwindend na al die jaren ‘maatje M’ van mijn man. Wel zeurde hij vaak om anale sex, maar juist door zijn grote penis wilde ik dat niet.”

Lakens vol bloed

“Na een half jaar vroeg Sander of ik een weekend met hem weg wilde. Het leek me geweldig. Michiel vond het prima en zou de kinderen opvangen. Ik boekte treintickets en een appartement in Parijs en Sander en ik genoten van het eten, de sex en elkaars gezelschap. Tevreden viel ik ook die tweede nacht in slaap. Rond vieren werd ik wakker van een schreeuwende pijn. Ik wilde gillen, maar Sander drukte zijn hand voor mijn mond. ‘Geniet nu maar’, zei hij. Toen ik doorhad dat Sander me anaal verkrachtte, schrok ik enorm. Ik voelde me verraden. Waarom deed hij dit? Sander wíst dat ik dit niet wilde! Ik worstelde, maar hij was sterker dan ik. Ik wilde bijten, schudde nee. In mij brandde het. Ik had zoveel pijn dat ik flauwviel. Toen ik wakker werd, was het laken besmeurd met bloed. Sanders spullen waren weg. Ik begreep er niets van, huilde als een kind. Hoe kón dit? Sander was altijd zo respectvol geweest? In paniek belde ik mijn man, die meteen in de auto stapte. De jongens bracht hij met een smoes naar mijn ouders. Michiel en ik deden samen aangifte van verkrachting. Het was de hel. We spreken de Franse taal niet goed, waardoor alles langer duurde en de herbeleving nog pijnlijker werd. Omdat ik in Frankrijk ben verkracht, blijkt het nog niet zo eenvoudig om Sander in Nederland te vervolgen. Waarschijnlijk gokte hij daarop. Of hij hoopte hij dat ik geen aangifte zou doen.”

Pure paniek

“De tijd die erop volgde was vreselijk. Naast mijn lichamelijke pijn omdat ik was uitgescheurd, was mijn hart gebroken. Ik was maanden een soort gratis escort geweest. Ik begrijp niet dat iemand een ander zoveel pijn kan doen. Onze trip naar Parijs was een idee van Sander. De politie denkt dat het vooropgezet was, omdat er nog een melding tegen Sander loopt, ook vanuit het buitenland. De politie mag niet vertellen waarover het gaat, maar ik weet genoeg. Bijna een jaar duurde mijn herstel. Een jaar waarin ik bijna niet wilde vrijen met Michiel, hoe verbonden we ons ook voelen. Ik ben zo vreselijk wakker geschrokken. Waar waren we in vredesnaam mee bezig? Ons huwelijk was en is fantastisch, Michiel is mijn droomman. We hebben zoveel risico genomen voor een paar stomme orgasmes. Waarom hadden we niet genoeg aan elkaar? Michiel en ik hebben ons laten meeslepen met alle hypes over open relaties. Als iemand het over Parijs heeft, krijg ik braakneigingen en krijg amper adem. Ik zou er werkelijk alles voor over hebben om weer ontspannen en vol overgave te kunnen vrijen met mijn man zoals we al die jaren deden."

Tekst: Eveline Karman | Beeld: iStock