Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zien: grote chaos bij coffeeshops na maatregelen coronavirus

Er gaan tientallen foto's rond op internet.

Zien: grote chaos bij coffeeshops na maatregelen coronavirus

Niet alleen wc-papier en bonen worden gehamsterd vanwege het coronavirus: ook wiet en hasj worden massaal ingeslagen. Gisteren moesten alle horeca om 18:00 uur de deuren sluiten, en dat betekent dat ook coffeeshops voorlopig dicht zullen zijn. Sommigen wisten dan ook niet hoe snel ze naar de coffeeshop moesten om nog snel een voorraadje in te slaan.

Rijen

De coffeeshops waren na de berichtgeving nog slechts drie kwartier geopend, wat resulteerde in gigantische rijen voor de deur.

Al snel verschenen foto's en video's van deze bizarre situatie op het internet.

Lees ook: Hilarisch: zo beschermt Naomi Campbell zich tegen het coronavirus

Duitsers

Al is het aanleggen van een voorraadje wiet nog niet zo makkelijk. Het is namelijk niet toegestaan om meer dan vijf gram aan te schaffen. Daarnaast mag ook een coffeeshop maar 500 gram wiet voorradig hebben.

Echter slaan niet alleen de Nederlanders wiet en hasj in, ook de Duitsers wisten afgelopen dagen niet hoe snel ze bij de coffeeshop moesten zijn. In Roermond stonden veel Duitsers in de rij vanwege het nieuws dat Duitsland zijn een deel van zijn grenzen sluit. Veel inwoners zijn bang dat ook de grens tussen Nederland en Duitsland dicht zal gaan.

Bron: AD | Beeld: Twitter, Definetely, Maybe