Bibi Breijman door het stof na foto met mondkapje

Bibi zegt sorry.

Lees ook

Gisteren postte Bibi Breijman op haar Instagram Stories een foto, waarop te zien was dat ze een mondkapje in huis droeg. Deze foto werd haar niet in dank afgenomen en dus biedt de influencer haar excuses aan.

Mondkapjestekort

Bibi kreeg na haar bericht op Instagram een bericht van een zorgverlener binnen, wat haar eigenlijk direct aan het denken zette.

Door het mondkapjestekort in ons land lopen veel mensen in de zorg gevaar vanwege het coronavirus, waardoor de post niet bij iedereen in goede aarde viel.

Lees ook: Waylon zorgde voor burn-out Bibi Breijman

Doneren

"Het was echt niet bedoeld om de spot ermee te drijven. Daarom wil ik nu ook sorry zeggen." Bibi hoorde uit vele hoeken over het mondkapjestekort, waardoor ze zich ging inlezen en besefte hoe hard ze nodig zijn.

Ze wil iedereen daarom oproepen om mondkapjes te doneren aan huisartspraktijken, ziekenhuizen en andere zorginstellingen, zodat zij in ieder geval veilig hun werk kunnen doen.

"Wij hebben er niet heel veel aan. In ieder geval lang niet zoveel als mensen die in de zorg werken", aldus Bibi.

bericht van zorgverlener: Beste bibi, nog nooit heb ik op iemand zn instagram gereageerd maar deze valt niet lekker, ook ik werk in de zorg, 6 dagen deze week vanwege personeeltekort, 6 dagen risico lopen en niet bij m’n gezin met 2 kleine kindjes zijn, 6 cliënten hebben wij momenteel in carantaine liggen, getest worden ze niet meer vanwege onvoldoende testen… weet je wat we ook onvoldoende hebben? Mondkapjes! 6 dagen loop ik deze week ZONDER mondkapje op mijn werk rond met alle risico’s van dien.. ik hoop dat je begrijpt dat je vooral jezelf zo best te kijken zet… het is niet #allyouneedismondkap om er de draak mee te steken het is #allWEneedismondkap omdat we ze in de zorg harder nodig hebben dan om er mee te grappen op instagram! #coronacrisis

Een bericht gedeeld door Blabla Breijman (@bibibreijman) op

Beeld: Instagram, BSR

Laatste nieuws

Zie ook