Eerste ‘coronabevalling’ in Nederland

De eerste 'coronabevalling' is een feit.

Lees ook

In Nederland vond op woensdagavond voor het eerst een zogezegde 'coronabevalling' plaatst. Een Limburgse vrouw met het virus is bevallen. En goed nieuws: de baby is kerngezond, meldt 1Limburg.

'Coronabevalling'

Iedereen werkte met beschermende kleding aan tijdens de bevalling. Ook de kraamhulp moest eraan geloven door in pak te helpen met de pasgeboren baby. De vrouw ligt nu nog in het ziekenhuis, maar mag vrijdag weer naar huis. Het kraambezoek moet helaas worden uitgesteld.

Lees ook: Ook deze BN'er zit thuis met corona-klachten

Maatregelen kraamhulp

Een zogenaamde 'coronabevalling' heeft nog niet eerder plaatst gevonden in Nederland. De directrice van Kraamhulpcentrum Echt, Kirsten Geach, heeft contact gehad met de GGD en het RIVM en zal zelf de Limburgse vrouw en haar baby gaan verzorgen. Hiervoor worden de nodige maatregelen getroffen.

Kirsten zal zich bij aankomst direct moeten omkleden in een ruimte waar de coronapatiënt niet komt. Ze zal een beschermend pak dragen met daarbij een spatbril en een mondkapje op. Voordat ze naar huis gaat, zal ze zich weer omkleden en moet ze zichzelf volledig ontsmetten.

Bron: Linda I Beeld: Jane The Virgin

Laatste nieuws

Zie ook