Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ministerie van Volksgezondheid schakelt Kylie Jenner in tegen strijd coronavirus

Ze hopen meer bewustzijn bij het Amerikaanse volk te creëren.

Ministerie van Volksgezondheid schakelt Kylie Jenner in tegen strijd coronavirus

Het hoofd van de federale gezondheidsdienst in Amerika, Jerome Adams, heeft Kylie Jenner en andere influencers gevraagd hem te helpen met het bestrijden van het coronavirus. Jerome denkt dat invloedrijke personen jongere Amerikanen bewust kunnen maken van de gevaren van het virus, aldus Page Six.

Bewustzijn

Hij hoopt dat influencers hun volgers kunnen uitleggen welke gevaren het virus met zich meebrengt. Jerome heeft tot nu toe het idee dat niet het hele Amerikaanse volk zich hier bewust van is.

Jerome vertelt dat hij een lastige groep probeert te bereiken. "Hoe meer we zeggen dat ze zich sociaal van elkaar moeten distantiëren, hoe meer ze naar elkaar toetrekken en denken: wie doet ons wat?"

Lees ook: Eerste 'coronabevalling' in Nederland

Serious shit

"Het is heel belangrijk dat invloedrijke influencers zoals Kylie Jenner, maar ook basketballers Kevin Durant en Donovan Mitchell, zich uitspreken over dat wat er momenteel in de wereld gaande is. Zij moeten hun volgers duidelijk maken dat dit 'serious shit' is. Dus geen gewoon griepje, maar een virus waaraan inmiddels vele mensen zijn overleden", vertelt hij over zijn plan.

Via grote influencers hoopt hij mensen ervan bewust te maken hoe het zou voelen, als het om hun eigen grootouders zou gaan.

Bron: De Telegraaf | Beeld: BSR