‘Alle Songfestivalnummers ongeldig verklaard’

Oei...

Lees ook

Eerder deze week werd bekend dat het Eurovisie Songfestival dit jaar helaas niet door kan gaan vanwege het coronavirus. Nu blijkt ook nog eens dat de liedjes van alle kandidaten ongeldig zijn verklaard voor 2021.

Alternatief

De European Broadcasting Union (EBU) is druk bezig met het bedenken van een alternatief feest, zonder wedstrijdelement. De bedoeling is om de artiesten met hun liedjes, die in mei mee zouden doen, te eren. Dat houdt echter wel in, dat alle landen voor de nieuwe editie in 2021 nieuwe nummers moeten insturen.

Lees ook: Zien: optreden Chantal Janzen in DWDD zorgt voor wisselende reacties

Organisatie

"De EBU weet heel goed hoe erg het Eurovisie Songfestival dit jaar gemist zal worden", stelt de organisatie. "Als zodanig verkennen de EBU en haar leden momenteel een alternatieve programmering, zonder wedstrijd, om het publiek in heel Europa te verenigen en te vermaken in deze uitdagende tijden."

De landen mogen zelfs beslissen of ze volgend jaar dezelfde artiest alsnog met een andere nummer willen sturen. AVROTROS maakte direct al duidelijk dat Jeangu Macrooy ook in 2021 Nederland zal vertegenwoordigen.

Bron: AD | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook