Column Rose Bertram: ‘Misschien denken mensen dat we hier een over the top leven leiden’

Rose leeft The Glamorous Life in LA.

Rose Bertram (25) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woont samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (2) in Los Angeles en leeft daar The Glamorous Life.

Kinderfeestje

"Afgelopen maand werd Naleya twee jaar en dat hebben we gevierd met een groot feest. Het thema was Mickey & Minnie Mouse; in onze tuin stonden grote Minnie-oren van ballonnen, we hadden een Mickey & Minnie popcornkraam, een springkussen, alles in themaversiering. Mickey & Minnie waren er natuurlijk ook zélf bij. Voor de kids waren er nog konijntjes om mee te spelen en voor de volwassenen een bar en taco’s. Ik had alles zelf bedacht en ontworpen, ontzettend veel werk maar het was het waard. De gasten waren een leuke mix van mijn verschillende werelden: er waren vriendinnen uit LA onder wie model Chanel Iman. Ook Yolanthe en haar zoontje waren er. Mijn beste vriendin uit België was er en had mijn twee zusjes meegenomen. Dat was een verrassing voor Naleya, die vond het echt fantastisch toen ze binnenkwamen. Voor mij natuurlijk ook prachtig om te zien. Mijn zusjes zijn nog jong en wij wonen ver weg; er wordt veel gefacetimed maar er gaat niets boven elkaar echt zien, dus dat proberen we in hun schoolvakanties zoveel mogelijk te doen."

Uitzondering

"Ik snap dat als mensen de beelden van zo’n feestje op Instagram zien, het er allemaal wel heel luxueus uitziet. Misschien denken ze dan dat we een over the top leven leiden hier, maar dit zijn echt de uitzonderingen. Ons dagelijks leven is heel normaal: opstaan, ontbijten, naar het park; de dingen die de meeste ouders doen. Maar met kinderfeestjes wordt in Los Angeles vaak toch iets meer uitgepakt, en ik vind het leuk om dat voor Naleya dan ook te doen. Niet omdat ik druk voel daarin mee gaan, maar omdat ik mijn kind het soort verjaardag wil geven dat ik zelf nooit heb gehad. Ik vind het moeilijk om te voorspellen hoe anders het voor Naleya zal zijn om hier op te groeien vergeleken met de jeugd zoals Greg en ik die kennen uit Nederland en België. We zijn een normaal gezin, maar leven hier natuurlijk wel meer in een glamourwereld. Misschien trekt die kant Naleya later en wil ze ook de modewereld in, of iets in de muziek doen, want daar is ze dol op. Of ze gaat haar papa achterna en wordt voetbalster. Ze is pas twee maar kan al best een aardig balletje trappen, dus wie weet eindigt ze ook nog eens in het Nederlands elftal."

Laatste nieuws