Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bibi Breijman openhartig over ouderschap met Waylon: 'Ik ben geen moeder die het volgens de boekjes doet'

"Daar kijk ik wel tegenop"

Bibi Breijman openhartig over ouderschap met Waylon: 'Ik ben geen moeder die het volgens de boekjes doet'

Sinds de geboorte van Teddy zit Bibi Breijman (28) op een roze wolk. Speciaal voor Grazia deed ze een duo-shoot met haar dochter en vertelt ze over het moederschap.

Chille moeder

Bibi omschrijft zichzelf als een chille moeder. "Misschien zelfs iets te erg. Ik laat haar ook gewoon traplopen, zolang ik er maar bij ben. Het is niet erg om te vallen en te struikelen, daar leer je van. Ik denk dat baby’s veel slimmer zijn dan wij weten of denken."

Hoewel zo over het algemeen op dezelfde lijn zitten qua opvoeding, denkt Waylon daar iets anders over. "Hij ziet sneller gevaar in dingen. Dat beschermende is volgens mij ook een typisch vader-dochter ding. Natuurlijk grijp ik in als ze met een tandenborstel rondrent, maar ik ben gewoon niet zo spastisch, met niets eigenlijk." Toch bots dat niet. "We hebben er nooit ruzie over, meestal schieten we in de lach. Maar nu is het nog makkelijk hè. Misschien komt die strijd als ze in de puberteit zit en we moeten bepalen hoe laat ze thuis moet zijn."

Lees ook: Bibi Breijman over tweede kindje

Schoolpleinregels

Bibi vindt het moederschap één groot feest, maar ziet er toch tegenop dat Teddy straks naar school moet. Vooral omdat zij het allemaal net even anders doet. "Ik ben geen moeder die het volgens de boekjes doet. Ik weet in mijn eigen huis soms niet eens waar de papieren zijn van het consultatiebureau. Ik ben bang dat Ted straks iets belangrijks van school mee naar huis neemt en dat ik het dan kwijtraak."

Of nog erger: "Stel dat ze gepest wordt. Dat lijkt me het allerergste, zeker omdat wij zelf ook shit over ons heen krijgen. Ik weet nu al: ik sta niet voor mezelf in. Verder zie ik op tegen die schoolpleinregels – het gevecht van wie doet welke taken – en het vroege opstaan. Of dat je vriendinnen moet worden met andere moeders."

Lees ook: Waylon zorgde voor burn-out Bibi Breijman

Nacht doorhalen

Een kind verandert je leven, weet Bibi. Een nachtje doorhalen doet ze nog wel, maar niet meer op dezelfde manier als vroeger. "Gewoon thuis met vrienden of samen. Dan luisteren we naar muziek op YouTube. We hebben een fijn huis waar dat kan zonder dat Teddy er wakker van wordt." Geen ploppende champagnekurken dus. "We zijn niet van die drinkers. Ik neem weleens een wijntje en Willem rookt weleens een jointje, maar meer is het niet. Saai hè. Misschien komt onze midlifecrisis nog, haha. Wij zijn verre van rock-’n-roll."

Maarre, Willem is toch júis rock-'n-roll? Bibi lacht: "Rock-’n-drol! Gewoon, als een zachtaardige, emotionele vader. Hij houdt van vrouwen om zich heen. Misschien dat dat ooit is verward met rock-’n-roll."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt. Online bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Anette de Vries | Beeld: Nine IJff