Waarom nu het perfecte moment is om een winterjas te kopen

Zo koop je nu een jas met fijne korting.

Lees ook

Yes, het is eindelijk zover: de zon laat zich weer wat vaker zien en de temperaturen gaan beetje bij beetje omhoog. De lente staat voor de deur! Hoewel het in de ochtend en avond nog flink fris kan zijn, is het wel een heerlijk idee om te weten dat je je winterse garderobe binnenkort kunt omruilen voor fladderjurkjes, zomerjasjes en sneakers. Laat die zonnestralen maar komen. Toch zijn de maanden maart en april voor veel fashionista’s ook hét moment om nog een winterjas te scoren. Huh? Ja, je leest het goed: waarom precies nu het perfecte moment is om een winterjas aan te schaffen lees je in dit artikel.

Lang leve de sale!

Een van de grootste redenen om nu een winterjas in te slaan voor misschien pas het volgende koude seizoen is omdat er heel veel korting te scoren is op jassen. Vrijwel ieder merk en iedere (web)winkel gooit de winterse collectie in de uitverkoop, wat betekent dat je veel voordeel kunt pakken op een lekkere warme en trendy jas. Hierbij hoef je trouwens niet bang te zijn dat de winterjassen van nu niet meer hip en happening zijn in de volgende winter. Kijken we namelijk naar de trends van de afgelopen jaren, dan zien we dat er altijd wat trends mee worden genomen naar het volgende jaar. De kans is dus groot dat er nu al goedkope jassen te scoren zijn die je in het winterjassen assortiment van 2020/2021 gewoon terug gaat zien. Dit kan je écht tientallen euro’s besparen die je uit kunt geven aan een terrasje pakken of het boeken van een weekend weg. Hoe fijn is dat?

Genoeg tijd om looks te maken

Wat ook heel fijn is wanneer je je winterjas al in de lente scoort, is het feit dat je vervolgens máánden de tijd hebt om diverse looks te bedenken met die winterjas. Je weet immers al ver van tevoren welke winterjas je hebt en dus wat de kleur is, wat de stijl is en welke andere kleuren of kledingstukken daar het beste bij kunnen passen. Weet je niet zeker of een bepaalde winterjas volgende winter nog steeds helemaal hip is en vind je dat wel belangrijk? In dat geval kies je voor safe: ga voor een zwarte of grijze jas waarvan je zeker weet dat het model tijdloos is. Een mooie lange wollen jas of een heerlijke gewatteerde jas met capuchon zijn jassen die ieder jaar weer gedragen kunnen worden. Op basis van die basic jas ga je aan de slag met trendkleuren van de volgende winter. Misschien is de kleur van je jas rustig, maar dat betekent niet dat je flink kunt uitpakken met modieuze kleuren in de rest van je kleding en accessoires.

Geen keuzestress door groot aanbod

Ben je nog niet helemaal overtuigd om nu een winterjas te scoren? No worries: misschien dat deze laatste reden je over de streep kan trekken. Deze reden kun je meer zien als een vorm van geluk bij ongeluk: besluit je om nu in de sale een winterjas voor de volgende winter te scoren dan heb je minder keuze dan wanneer je in de herfst of in de winter op zoek gaat. Dat zorgt er natuurlijk voor dat je misschien juist het gevoel hebt dat je te weinig te kiezen hebt, maar probeer eens andersom te denken: minder keuze betekent ook minder keuzestress! Ieder jaar is het moeilijk kiezen tussen de honderden verschillende modellen jassen van ook nog eens honderden merken. Neem je een kijkje in de sale, dan heb je slechts een beperkt aanbod waar je uit kunt kiezen. Stiekem is dat best wel fijn! Geen keuzestress hebben, minder geld kwijt zijn en al voorbereid zijn op de volgende winter; daarom is de lente hét seizoen om je winterjas te kopen.

Tekst: Nouchka Jonker | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook