Fred van Leer reageert op ophef rondom RUMAG

Fred werkt al jaren samen met het merk.

Lees ook

Na alle commotie rondom het drama tussen Zondag met Lubach en RUMAG, en de aanklacht die Bram Krikke tegen ze indiende, heeft ook Fred van Leer zich over alle ophef uitgesproken.

Samenwerking

De fashion stylist werkt al jaren samen met het merk. "Ik doe een samenwerking met RUMAG, maar die staat los van hun eigen sociale media-kanalen of hun Rode Kruis-actie", vertelt hij.

"Zij beheren mijn Instagram Leer van Fred, waar teksten op worden geplaatst. Die worden samen met mij verzonnen, soms komen ze van RUMAG en soms van mij. Die zijn gewoon voor de fun en verder verdien ik daar geen geld aan."

Leee ook: RUMAG reageert op uitzending Zondag met Lubach

Zelf bedacht

Ook benadrukt Fred dat de merchandise die hij in samenwerking met RUMAG maakte, niet gejat zijn en door hem zelf bedacht waren. "Dat waren alleen teksten die ik zelf altijd roep, namelijk 'roekoeroekoe', 'hup hup' en 'dag schaaat'. Ik heb geen geld verdiend aan andermans teksten."

De ophef rondom de verkoop van de T-shirts, vindt hij dan ook vooral erg heftig. "Ik snap het wel, het was niet handig hoe ze sommige dingen aanpakten. Als je een actie doet voor het goede doel, en je wil daar zelf beter van worden, dan gaan mensen daar iets van vinden."

Toch keert Fred het merk nu niet meteen de rug toe en blijven zij de Leer van Fred-pagina beheren.

Bron: RTL | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook