Jaimie Vaes en Lil Kleine zitten door de coronacrisis vast in Dubai: ‘Ik heb de situatie onderschat’

"Ik heb de situatie onderschat"

Lees ook

Jaimie Vaes zit samen met vriend Jorik (Lil Kleine) en zoontje Lío vast in Dubai vanwege de coronacrisis. Aan Grazia vertelt ze hoe het gaat, en waarom ze toch kozen voor die welverdiende vakantie. "Ik heb de situatie onderschat."

Wat een leuke familievakantie moest worden, pakte voor het jonge gezin heel anders uit. "We zijn 12 maart hierheen gevlogen, toen de situatie nog niet zo ernstig was. We hadden nooit verwacht dat alles zou sluiten. Er is niets te beleven: de restaurants zijn dicht, de stranden gesloten, en vanaf acht uur ’s avonds mag je hier de straat helemaal niet meer op", vertelt ze.

Lees ook: Jaimie Vaes doet opvallende onthulling over relatie met Lil Kleine

Ophef

Onlangs ontstond er ophef over het feit dat de familie besloot toch op vakantie te gaan, ondanks de coronacrisis. Jaimie haalde toen via Instagram fel uit. "Normaal zeg ik niet zo snel iets als mensen commentaar hebben. Maar nu had ik zoiets van: het is weer zo makkelijk om hierover te zeiken en op Jorik af te geven. Ja, wij hebben besloten om onze vakantie, die al heel lang gepland stond, door te laten gaan. Jorik heeft het afgelopen jaar enorm hard gewerkt en we wilden gewoon even genieten met ons gezin."

Toen Jorik als reactie ook nog een post plaatste met zijn middelvinger omhoog, werd er al helemaal verbaasd gereageerd. "Dat is misschien niet zo handig. Maar hij denkt dan echt niet: Fuck corona – in die beginperiode speelde het ook nog niet zo. Toen ik zei dat het misschien raar overkwam, reageerde hij meteen van: O ja inderdaad, als je het zó bekijkt."

Lees ook: Jaimie Vaes vertelt voor het eerst over heftige bevalling

Onderschat

Jaimie geeft toe dat ze de situatie heeft onderschat. "Velen met mij, denk ik, vooral mensen van onze leeftijd. Mensen zien ons hier lekker in het zonnetje op een tropische plek, maar beseffen niet dat wij ook gewoon thuis moeten blijven. En begrijp me niet verkeerd, we mogen echt niet klagen, we hebben het hier heel goed. Maar voor ons is het ook een heel andere vakantie geworden dan we voor ogen hadden."

Hoewel ze in eerste instantie niet bang was voor het virus, is ze wel alerter geworden. "Gisteren voelde ik me zelf ook niet lekker, en dan is het eerste wat door je hoofd gaat: oh nee, het zal toch niet hè? Lío heeft al een paar dagen koorts, dan ga je je toch zorgen maken. Ik heb vanmiddag dus voor de zekerheid de dokter gebeld, maar die stelde me gerust dat het erbij hoort, omdat zijn tandjes doorkomen."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die volgende week in de winkel ligt!

Tekst: Jill Waas | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook