Zoey Ivory en Timor Steffens zaten door het coronavirus vast in Italië

Oh no...

Lees ook

Zoey Ivory en haar vriend Timor Steffens zaten weken vast in Italië. Het koppel kon niet weg, omdat het land door de coronamaatregelen in een lockdown zit.

Korte trip

Timor verbleef al een tijdje in Italië voor televisieopnames en Zoey zocht hem daar op. "Het stond al heel lang op de planning dat ik hiernaartoe zou gaan", vertelt ze in een interview met Talkies Magazine. Het model had echter nooit verwacht dat ze daar vast zou komen te zitten.

"Je mag eigenlijk niks, behalve thuis blijven. Alleen de noodzakelijke dingen zijn geoorloofd, zoals een bezoek aan de supermarkt of de apotheek. En dan moét je een formulier bij je dragen met daarop wat je gaat doen, inclusief je naam, thuisadres en dat soort dingen. Zodat als je wordt aangehouden de politie kan checken of je wel dicht genoeg bij huis bent en je echt boodschappen gaat doen. Heb je dat niet? Dan krijg je een boete, je kunt zelfs drie maanden celstraf krijgen."

Lees ook: Timor Steffens: 'Niets romantischer dan samen een kind hebben'

Situatie

"Ik zou natuurlijk nooit gegaan zijn als ik van tevoren had geweten hoe heftig het zou worden met het virus, alleen voor 'een bezoekje'. Maar wij moesten óók nog eens ons nieuwste gezinslid ophalen, onze kleine toypoedelpuppy. Dus daar konden we niet omheen", legt Zoey uit. "Ik probeer elke situatie altijd positief en met humor te bekijken en zoals ik al zei; het had veel slechter gekund. Ik vind het verschrikkelijk wat er in de wereld gebeurt en hoe erg Italië eraan toe is."

Sinds een aantal dagen is het koppel weer in het land. Via Duitsland was er een mogelijkheid om toch terug te reizen.

Bron: NU.nl | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook