Ook via dit dagelijkse gebruiksvoorwerp verspreid het coronavirus zich

Een wetenschapper legt het uit.

Lees ook

Dat het coronavirus zich ook kan verspreiden via voorwerpen, is inmiddels bekend. Ook je mobiele telefoon schijnt een grote bron van bacteriën te zijn, aldus wetenschapper Karl Kruszelnicki.

Derde hand

Je handen was je regelmatig, maar je telefoon waarschijnlijk niet. Terwijl je hem wél de hele dag door gebruikt. "Je moet je telefoon eigenlijk zien als je derde hand", legt Karl uit.

Hij laat aan Daily Mail weten dat het slim is om regelmatig je telefoon te desinfecteren. Zo kunnen ziektekiemen die eventueel via je hand op je telefoon zijn gekomen niet verspreid worden naar bijvoorbeeld je gezicht.

Lees ook: Bizar: ouders vernoemen kinderen naar coronavirus

Telefoon desinfecteren

Het virus kan naar verluidt enkele uren tot maar liefst negen dagen overleven op voorwerpen, waardoor je er goed aan doet je mobiel schoon te houden. Hoe je dat het beste doet? "Veeg je telefoon één keer per dag af met een alcoholdoekje om zeker te weten dat hij schoon blijft", aldus Karl.

Buiten het coronavirus om is het overigens óók slim om regelmatig je smartphone te desinfecteren. Onderzoek van de University of Arizona in 2012 toonde namelijk aan dat mobieltjes tienmaal zo veel bacteriën bevatten als een wc-bril. Op 16% van alle telefoons zouden zelfs bacteriën uit uitwerpselen zitten. Ew!

Bron: Daily Mail | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook