Grazia nam een exclusief kijkje in de villa van Ex On The Beach

Zo gaat het er écht aan toe

Lees ook

Ex On The Beach. Grazia's Agnes nam exclusief een kijkje in de Thaise villa van Ex On The Beach en praat je bij over hoe het er nou écht achter de schermen aan toe gaat.

Echt en oprecht

Of we stil willen zijn, vraagt de productieleider. De microfoons pikken ons gelach op. Oeps! Samen met een select groepje andere journalisten zit ik verstopt achter een schutting op een strand in Thailand. Drie smakelijke heren liggen iets verderop op een strandbedje en een Kylie Jenner lookalike komt verleidelijk uit zee lopen. Ze is een van de exen en de andere twee heren zijn behoorlijk onder de indruk. Snappen we. En ja, ze stapt echt uit zee zoals je ziet op tv. Maar net voor ze de eerste stappen richting haar ex zet, krijgen haar haren nog een verse wetlook door middel van een plantenspuit. Zo werkt dat bij televisie; alles voor mooie beelden. Maar de reacties van de heren zijn echt en oprecht. De cameramannen lachen tevreden, dit is goede tv.

Lees ook: Hilarische uitspraak van EOTBDD-deelneemster gaat viral

Hoge uitzondering

Eerlijk gezegd stapte ik een beetje onwetend in het vliegtuig richting Thailand. Realityprogramma’s laten alleen bij hoge uitzondering mensen toe op de set. Daarmee wordt soms de indruk gewekt dat shows als deze sterk gescript zijn. Maar dat is bij Ex On The Beach zeker niet het geval, dat zie ik nu met eigen ogen. Wel wordt er met militaire precisie achter de schermen gewerkt om álles vast te leggen. Na 21 dagen filmen is er 11.000 uur aan tape, want de 28 camera’s draaien 24 uur per dag. Er zijn vier cameraploegen aanwezig, vier eigen verslaggevers en een groot productieteam. In totaal zijn er 28 productieleden die de deelnemers vooral hun gang laten gaan.

Dat zien we die avond in de villa. In een luxe miniresort ten zuidwesten van Bangkok wordt Ex On The Beach opgenomen, in dezelfde villa als seizoen drie. De cast- leden zijn zo afgesloten van de buitenwereld dat ze geen idee hebben dat de crew in de huisjes naast hun villa verblijft. En ook niet dat wij tussen de palmbladeren door aan het gluren zijn. Er is een feestje aan de gang. Ja, met drank. Net voordat een grote kan richting de villa vertrekt, krijgen we ook een glaasje. Het blijkt sinaasappelsap met een klein scheutje wodka. Vol verbazing kijken we toe hoe wild er op het feest wordt gedanst. Alsof de deelnemers niet doorhebben dat ze amper alcohol drinken.

Lees ook: Deze EOTBDD-deelneemster blijkt geen onbekende te zijn

Discussie

Het valt ook op dat de dames perfect in de make-up zitten. “Dat doen ze zelf”, zegt iemand van de productie. Maar omdat sommige dames er langer dan gemiddeld over doen – lees: anderhalf uur – houdt het productieteam daar inmiddels wel rekening mee. “Spontaan op date gaan is voor sommige dames een uitdaging in verband met hun uitgebreide make-up en styling. Daarom kondigen we het nu iets langer van tevoren aan, zodat ze meer tijd hebben om zich klaar te maken. Ook kleding verzorgen de dames zelf. Alhoewel dat soms een beetje sturen is. Bungeejumpen in een bikini of kort rokje kan namelijk niet. En ja, het komt ook voor dat verschillende dames dezelfde kleding mee hebben genomen. “Soms is een bepaalde bikini helemaal hip en hebben meerdere meiden die mee. Op een groepsfoto werkt dat niet. Maar wie doet dan een andere aan? Dat kan soms discussie opleveren.”

Zie ook: exclusieve beelden nieuw seizoen EOTBDD

5 kilo aankomen

De volgende ochtend valt op hoe relaxed de deelnemers zijn, zo zien we van achter de tropische struiken. Ze zitten als een grote familie te ontbijten. Thaise koks bereiden verschillende verse gerechten, maar sommige deelnemers hebben speciale wensen. Zo wil een van de heren elke dag pasta zonder saus en werd de boterham met pindakaas na een week toch al sterk gemist. Grappig feitje: gemiddeld komen kandidaten vijf kilo aan, na bijna drie weken Ex On The Beach. “Ze zeggen vooraf bijna allemaal dat ze flink gaan sporten, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. Ze eten twee keer per dag warm, en omdat ze iedere avond een feestje hebben met veel drank, gaat het hard. Dit jaar proberen we ze een beetje te helpen: we hebben minder tosti’s en chips ingekocht dan voorheen.”

Tablet of Terror

We krijgen een seintje dat we de villa in mogen. Over een uurtje gaat de zwaar gevreesde Tablet of Terror af, met fijn of minder fijn nieuws, dus we moeten snel zijn. We spreken een aantal exen, waaronder een bekende realityster die afknapt op kleine piemels. Met Lynn praten we over body positivity, Ayla geeft ons een roomtour en we betrappen verschillende deelnemers samen in bed. Natuurlijk kunnen we nu nog niets verklappen over wat er dit seizoen allemaal gebeurt. Maar seizoen 6 van Ex On The Beach is in elk geval wel heerlijk juicy. Al is het meer dan alleen sexy hysterie. De dames zijn allemaal ambitieus en durven dat uit te spreken. Sex, plastische chirurgie maar ook zelfvertrouwen zijn belangrijke thema’s. Maar boven alles dat ze zichzelf kunnen zijn, publiekelijk toegeven aan verleidingen en zich daar niet voor schamen. En waarom zouden ze ook?

Benieuwd naar de interview met de deelnemers? Je lees het in de Grazia die morgen in de winkel ligt! Online bestellen zodat je de deur niet uit hoeft? Dat kan hier.

Tekst: Agnes Hofman | Beeld: Ex on the Beach

Laatste nieuws

Zie ook