doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Tess Milne over bevalling tijdens coronacrisis

"Niet echt ideaal"
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Tess Milne over bevalling tijdens coronacrisis

We hebben allemaal te maken met de heftige impact van de coronacrisis. Presentatrice Tess Milne (32) is hoogzwanger en moet begin mei naar het ziekenhuis omdat haar baby met een keizersnee ter wereld zal komen. Wij spraken haar over deze spannende periode.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Niet ideaal

"Ik denk dat iedere zwangere vrouw wel een beetje slecht aan het gaan is op dit moment. Bij mij is dat niet anders. Ik krijg een keizersnede (nadat haar eerste bevalling onverwacht uitliep op een keizersnee, red.). Dat is op zich al best eng, en dan gebeurt dat ook nog in een ziekenhuis waar momenteel veel corona-patiënten liggen. Niet echt ideaal", vertelt ze.

"Ik lees ook de horrorverhalen: dat bepaalde chemokuren en operaties niet door kunnen gaan door de coronasituatie. Nu geloof ik wel dat de kraamafdeling belangrijk is in een ziekenhuis, maar het zorgt toch voor onrust in mijn hoofd. Vorige week had ik even een freak-momentje, en toen heb ik een post op Instagram geplaatst. Gelukkig kreeg ik allemaal lieve berichtjes van artsen en verloskundigen die zeiden dat corona-patiënten goed worden afgeschermd. En dat hoogzwangere vrouwen die corona hebben ook in quarantaine bevallen."

Lees ook: Tess Milne praat voor het eerst over verkrachting

Vertrouwen

Bang om zelf corona te krijgen, is ze niet. "Wel ben ik nu extra op mijn hoede als ik een keer snotter of slijm in mijn keel heb. Stel dat ik toch besmet raak, dan heb ik wel het vertrouwen dat ik fit en gezond genoeg ben om het goed te doorstaan. Wel zou ik dan moeten bevallen met een mondmasker, bril en handschoenen en zo ook mijn baby moeten voeden. Daar wil ik echt niet aan denken. Als mijn man Ties ook maar een beetje snotterig is of hoest, dan mag hij niet bij de geboorte zijn. Ik moet het dan alleen doen, wat ik nogal een heftige gedachte vind", zegt ze.

"Het is ook jammer dat mijn familie en vrienden na de geboorte niet zomaar langs kunnen komen. Juist zo’n kleine baby verandert snel. Dat wil je eigenlijk met de hele wereld delen, en dat kan nu gewoon niet. Het is een gekke tijd en ik besef goed dat iedereen offers moet maken: voor mij is dat dit, een ander is misschien zijn baan kwijt of krijgt financieel gezien een klap. Het feit dat we dit met z’n allen meemaken, geeft me wel een soort troost en zorgt ervoor dat ik het beter kan accepteren. Nu kunnen we niet anders dan de situatie met elkaar accepteren. We’re in this together."

We spraken ook Maria Tailor en Cato van Ee. Benieuwd? De nieuwe Grazia ligt nu in de winkel! Wil je liever de deur niet uit? Dan kun je hem ook hier bestellen.

Tekst: Kim Buitenhuis, Agnes Hofman, Jill Waas | Beeld: BSR

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');