Groot geheim rond The Voice of Holland onthuld

Huh?

Lees ook

Kijkers van The Voice of Holland kunnen de welbekende tune 'This is The Voice, of Holland', inmiddels wel dromen. Maar wist jij dat er achter deze tune een groot geheim schuilt? Componist Martijn Schimmer klapt uit de school in een interview met VPRO Gids.

Tune

In eerste instantie zou The Voice of Holland alleen The Voice gaan heten, maar dat maakte het voor Martijn lastig om een bijpassende tune te componeren. Daarom is 'of Holland' er later nog achter geplakt.

Lees ook: Zien: Anouk bijt van zich af in The Voice Kids

Zingen

Martijn ging in gesprek met John de Mol over de tune. "Ik vroeg: 'Mag ik er iets voor zetten en het dan herhalen?' Toen hij wilde weten wat ik bedoelde, zei ik: 'Als ik het nou eens ga zingen.'", legt Martijn uit.

"Hij wist überhaupt nog niet of hij de tune gezongen wilde hebben, want tot dan toe was alles instrumentaal. Ik dacht juist: het is een zangwedstrijd met zangers, zangeressen en een liveband. Dat was uniek aan het programma, daarom moest de tune ook live klinken."

Idee

Vervolgens kwam het idee om 'This is' er voor te plakken. "Daar is later nog 'of Holland' achteraangekomen. Dat was er eerst nog niet. Daarna had ik meer structuur om de melodie te maken", aldus Martijn.

Bron: NU.nl | Beeld: TVOH

Laatste nieuws

Zie ook