Waarom een mondkapje dragen juist voor meer risico kan zorgen

Huh?

Lees ook

Vanwege de coronacrisis zijn mondkapjes populairder dan ooit. Echter bestaan er veel twijfels of de mondkapjes wel echt helpen tegen het virus. EenVandaag legt nu uit of het wel zin heeft om een mondkapje te dragen.

Niet nodig

Politici geven antwoord op de vraag of een mondkapje wel of niet slim is om te gebruiken. "De toegevoegde waarde van een mondkapje is er eigenlijk niet" en "op dit moment zeggen onze deskundigen: 'dat is niet nodig.'"

Lees ook: Handig: je kunt een mondkapje maken van een oude bh

Gebruik

Daar komt nog bij dat sommige mondkapjes ook voor ademhalingsproblemen kunnen zorgen. "Het filter slaat dicht waardoor je moeilijker kunt ademhalen", vertelt een deskundige in de video.

Daarnaast is de manier waarop je een mondkapje gebruikt ook van groot belang. "Als je niet oppast wordt het mondkapje zelf een bron van infectie en bereik je dus eigenlijk het tegenovergestelde."

Hoe je dat kunt voorkomen? Zorg ervoor dat je zodra je het mondkapje ophebt, de voorkant niet meer aanraakt. Wil je hem afdoen, dan moet je dat doen door de touwtjes aan de zijkant vast te pakken.

Bron: Eenvandaag | Beeld: BSR, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook