Wil je zien: Netflix komt met een nieuwe true crime documentaire

Bekijk hier de trailer.

Documentaires als Don't F*ck With Cats en Making a Murderer worden massaal bekeken. Netflix komt nu met een nieuwe true crime documentaire over een jong meisje dat levenslang de gevangenis in moet.

Levenslang

De documentaire heet Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story en gaat over een zestienjarig meisje dat levenslang krijgt. In 2004 schoot ze namelijk de 43-jarige Johnny Allen dood.

Dat deed ze niet zomaar, deze man had namelijk sex met Cyntoia voor geld, tegen haar zin in. Het meisje schoot naar eigen zeggen uit zelfverdediging, omdat ze bang was dat hij haar ander iets aan zou doen. De aanklagers zagen dit echter als een overval en Cyntoia kreeg levenslang.

Lees ook: Deze Tiger King-theorie houdt fans bezig

Goede afloop

Al op jonge leeftijd was Cyntoia werkzaam in de prostitutie en werd ze bedreigd en mishandeld. Toen het meisje levenslang kreeg, namen grote celebrities als Kim Kardashian en Rihanna het voor haar op met #JusticeForCyntoia.

In tegenstelling tot veel andere true crime series, heeft deze een goede afloop. #JusticeForCyntoia was namelijk een groot succes en na 15 jaar vastgezeten te hebben mocht ze de gevangenis verlaten. 29 april is deze heftige serie te bekijken op Netflix.

Bron: Amayzine | Beeld: YouTube, Murder to Mercy

Laatste nieuws