Clean beauty: mooie, natuurlijke merken op een rij

Inspiratie nodig?

Schoonheid wil je niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Dat is de reden dat er steeds meer mensen zijn die overstappen op zo natuurlijke mogelijke skincare. Maar ook dat steeds meer merken zich richten op clean beauty. Benieuwd geworden? Hieronder vind je een greep uit onze favoriete natuurlijke merken.

Weleda

Weleda maakt lichaamsverzorgingsproducten die goed zijn voor jou, maar ook voor de aarde. Van het telen van de ingrediënten tot het transport naar de winkels, Weleda gaat zo duurzaam mogelijk te werk. De ingrediënten zijn van 100% natuurlijke oorsprong en zoveel mogelijk van biologische kwaliteit.

Nourished

De webshop Nourished is dé online bestemming voor clean beauty en natural living. Het assortiment wordt met grote zorgvuldigheid samengesteld met de beste natuurlijke, cruelty-free en duurzame producten. Denk aan Biologi met de enige honderd procent actieve planten serums ter wereld, en het mooie merk Cedar + Stone. Maar ook de natural cosmeticamerken Ere Perez en Inika Organics. En natuurlijk nog veel meer.

Greenbeauty Market

Greenbeauty Market opende niet lang geleden haar online deuren en is inmiddels dé shop om te zijn voor alle vegan, natuurlijke, biologische en clean beauty producten. Van skincare en haircare tot make-up, voedingssupplementen en meer. Greenbeauty Market speurt over de hele wereld naar de meest kwalitatieve en duurzame indie brands die zorgen voor een optimaal resultaat, mét oog voor de toekomst. Zo wordt er ook duidelijk vermeld waar merken, waaronder Salt & Stone, Madara, Wildcrafted Organics en Sister & Co, vandaan komen.

ICI PARIS XL Nature

Vanuit een holistisch oogpunt ontwikkelde ICI PARIS XL een volledig ecologische verzorgingslijn. De producten zijn ontwikkeld met lokaal gewonnen ingrediënten die minimaal 95% natuurlijk zijn. Elk detail is nauwkeurig onder de loep genomen om er zeker van te zijn dat de formules niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook nog eens mild voor alle huidtypes.

HEMA

HEMA werkt hard aan het steeds meer verduurzamen van het assortiment. Zo lanceerde de winkel onlangs een geheel vernieuwd skincare assortiment waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke, biologische en vegan ingrediënten. Van dag- en nachtcrèmes tot serums, reiniging, maskers en scrubs. Genoeg keus voor een leuke prijs!

SCOON

SCOON bestaat nog niet lang, maar is nu al onmisbaar. Het doel van de webshop is om mensen kennis te laten maken met nieuwe merken, en om de overstap te maken naar schone en duurzame merken, die niet-giftige en dierproefvrije ingrediënten gebruiken. SCOON kiest daarom wereldwijd alleen de beste natuurlijke producten uit, zoals Evolve, Grown Alchgemist en Skin & Tonic. SCOON is begonnen met een assortiment natural beauty producten, maar is inmiddel ook uitgebreid naar fashion en lifestyle.

NatuurlijkWAAR

NatuurlijkWAAR is de verzorgingslijn van het merk WAAR. Deze verzorgingslijn is volledig gebaseerd op natuurlijke ingrediënten, plantaardige oliën, heilzame planten, kruiden en bloemen. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je huid goed verzorgd blijft en herstelt. Alle producten zijn daarnaast ook nog eens zonder microplastic en vrij van, minerale oliën, siliconen, synthetische geur- en kleurstoffen en PEG’s.

Douglas Clean Beauty

Douglas focust zich sinds eind vorig jaar deels op clean beauty om shoppers duidelijkheid te geven over wat ze kopen. De geselecteerde producten die in de “clean beauty shop” staan, zijn zorgvuldig en bewust geproduceerd. Onder andere cyclische siliconen, parabenen, sulfaten en minerale oliën zijn van de ingrediënten die zijn uitgesloten én de producten zijn dierproefvrij. De mooie merken vliegen je om de oren, denk aan Honest Beauty, KORA en Löwengrip tot one.two.free!, Florence by Mills en nog veel meer.

Aveda

Aveda heeft maar één missie: zorgen voor de wereld waar we in leven. Hun producten stralen die boodschap dan ook uit. Aveda wil met hun producten een vooruitstrevend en verantwoordelijk beeld op milieugebied laten zien. Niet alleen in de wereld van schoonheid, maar in de hele wereld. Je vindt op de website van Aveda dan ook talloze haarproducten die gericht zijn op het herstel van je haar.

SMPL

SMPL gelooft dat de huid alleen verzorgd kan worden door de beste natuurlijke ingrediënten en producten. Naast dat het zo duurzaam mogelijk is, is de prijs ook eerlijk. Enne, de producten zijn niet alleen goed voor jou, maar ook voor de natuur. Zo kunnen alle verpakkingen gerecycled worden, zijn de tubes gemaakt van suikerriet en de doosjes van gerecycled karton.

CÎME

Dit natuurlijke merk uit België heeft haar roots in Nepal liggen. De producten worden gemaakt op basis van bergplanten van de Himalaya. CÎME werkt met gecertificeerde biologische en fairtrade ingrediënten en geen synthetische ingrediënten. Daarnaast investeren ze in samenwerkingen met lokale boeren om hun te ondersteunen in economische zelfstandigheid. Het assortiment is klein, omdat de producten multifunctioneel zijn. Zo heb je geen kast vol producten meer nodig!

Paula’s Choice Earth Sourced

Paula’s Choice probeert onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen en zoekt altijd actief naar duurzame ingrediënten en recyclebare verpakkingen. Vind je het belangrijk dat je verzorgingsproducten voornamelijk natuurlijke ingrediënten bevatten? Dan doe je er verstandig aan om de producten uit de Paula’s Choice Earth Sourced-collectie te kopen. Deze zijn op basis van 98%-99% uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Dr. Hauschka

Al sinds 1967 biedt Dr. Hauschka 100% echte en natuurzuivere cosmetica, gecertificeerd volgens de NATRUE-standaard. Dr. Hauschka heeft een holistische kijk op de huid: de versterkende en harmoniserende impulsen benadrukken de krachten en het zelfherstellend vermogen van je huid. De producten bestaan voornamelijk uit heilzame planten, hoogwaardige oliën en wassen en andere natuurlijke ingrediënten, zoals amandelmeel, zijde en minerale pigmenten. Voor innerlijke en uiterlijke schoonheid dus!

Naïf

Naïf begon met babyproducten nadat twee vaders er achter kwamen dat er ook in babyproducten veel schadelijke stoffen zitten. Later werd het assortiment uitgebreid met producten voor volwassenen. Het zijn allemaal natuurlijke verzorgingsproducten, zonder chemische rommel. Natuurlijke ingrediënten als lijnzaadolie, avocado olie en lycosol (tomaat-extract) vormen de basis. Hun doel: de allerbeste verzorgingsproducten te maken die vriendelijk zijn voor de huid en de natuur.

Esse

Het Zuid Afrikaanse merk Esse is all about the future. Alle producten van zijn biologisch en zo veel mogelijk op natuurlijke basis. Dat betekent: vrij van parabenen, petrochemicaliën en kunstmatige geur- en kleurstoffen. In plaats daarvan zijn de producten van Esse rijk aan prebiotica en probiotica, die de huid voorzien van goede levende bacteriën. Ook bij de productie wordt rekening gehouden met het milieu, want het merk gelooft dat pure producten een stap voorwaarts zijn naar een duurzame en mooie toekomst.

MÁDARA

MADARA is 100% natuurlijk en ecologisch, gecertificeerd volgens de internationale ECOCERT norm. Het merk staat bekend om de pure ‘nordic’ ingrediënten, zoals bloesems en kruidenextracten die uit het Baltisch gebied komen. De opreichters zijn van mening dat de beste verzorging dieper gaat dan de huid. Het is volgens hen niet alleen belangrijk om er van buiten goed uit te zien, maar ook je je van binnen voelt en hoe je je opstelt naar de aarde toe.

NOVEXPERT

Novexpert is ontwikkeld door Franse doktoren en wetenschappers, gespecialiseerd in huidveroudering. Het merk maakt eerlijke, doeltreffende cosmeceuticals zonder chemicals of conserveringsmiddelen, die bovendien hypoallergeen zijn. Alle producten van Novexpert zijn gegarandeerd 100% natuurlijk van samenstelling en grotendeels COSMOS / Ecocert gecertificeerd. Novexpert heeft niet zonder reden al 21 internationale awards in de wacht gesleept.

Laatste nieuws