Maker La Casa de Papel doet opmerkelijke onthulling

Zo mocht hij niet alles zelf bepalen.
Maker La Casa de Papel doet opmerkelijke onthulling

In de documentaire La Casa de Papel: El fenómeno werden heel wat opmerkelijke uitspraken gedaan. Onder andere door Alex Pina, de maker van de serie.

Personage uit de serie

Alex is het brein achter de serie en zonder hem was het waarschijnlijk nooit zo populair geworden. Al mocht hij niet álles over de verhaallijn zelf bepalen. Een populair personage moest en zou namelijk uit de serie verdwijnen.

Er werd op aangedrongen om Berlin uit de serie te schrijven. Waarom? Hij zou niet meer van deze tijd zijn. Waarom is niet bekend. Al is de kans groot dat dit te maken heeft met de persoonlijkheid van het personage. Berlin is namelijk naast psychopaat en narcist, ook een enorme vrouwenhater.

Lees ook: Grote onthulling rondom Nairobi in La Casa de papel

Flashbacks

Alex was het hier echter niet mee eens. Hij wilde Berlin niet uit de serie hebben en liet weten dat de kijkers zelf konden beslissen aan wiens kant ze stonden. Uiteindelijk stierf Berlin en is hij toch uit de serie gegaan. In seizoen drie en vier zagen we het personage weer terug door middel van flashbacks. In deze flashbacks werd hij een stuk positiever neergezet.

Bron: Man-Man | Beeld: La Casa de Papel

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f6ec6a80fe20', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });