Tried & tested: de Dyson Corrale-stijltang

Tried & tested!
Tried & tested: de Dyson Corrale-stijltang

In deze rubriek test Grazia health- en beautyzaken. Deze keer gaat chef online Heather Serry aan de slag met de Dyson Corrale-stijltang.

Wat: Dyson Corrale-stijltang
Waar: Vanuit huis
Kosten: €499
Info: dyson.nl

Waarom?

Als ik mijn haar aan de lucht laat drogen, wordt het frizzy en klitterig. Daarom vind ik het fijn om er altijd nog een stijltang doorheen te halen, zodat het zacht en glanzend wordt. Ik gebruik al jaren dezelfde; kom altijd in de knoop met het snoer en moet oppassen dat ik geen gat brand in mijn kaptafel als ik hem neerleg. Ook vrees ik regelmatig voor de kwaliteit van mijn haar door het vele stijlen. Dus toen ik las over de nieuwe Dyson Corrale, de eerste snoerloze stijltang met flexibele platen die ook nog eens zorgt voor de helft minder haarschade, moést ik hem uitproberen.

Hoe doe je het?

Het eerste wat me opvalt, is dat de tang solide aanvoelt. Die kan wel tegen een stootje. Hij blijkt makkelijk in gebruik: je kunt hem opladen, je kunt hem aan en uit doen en je kunt de temperatuur kiezen. Heerlijk, want het laatste waar ik zin in heb is eerst een hele handleiding uit mijn hoofd leren. Waar ik vooral benieuwd naar ben, zijn die flexibele platen waar Dyson zo hoog over opgeeft. Volgens de fabrikant buigen de platen om de haarlok heen, waardoor je haar ‘gevangen’ zou worden. Hierdoor steken er geen haren uit en is je hele lok meteen steil. Doordat je de tang niet nogmaals over diezelfde lok heen hoeft te halen, wat je bij andere tangen wel zou doen, is er minder hitte nodig en beschadigt je haar veel minder. Dat blijkt te kloppen. Ik heb maar tien minuten nodig om mijn hele coupe steil te krijgen. En guess what: je kunt ook krullen creëren met de stijltang. Handig, want dan hoef je geen aparte tang aan te schaffen. Ik ga meteen aan de slag, maar de praktijk verloopt iets minder soepel. Poging 1: ik krijg geen krullen maar kreukels. Poging 2: mijn lok is opeens weer steil. Poging 3: alleen in de onderkant zit een slag. Poging 374: Jááá, de perfecte krul! Ik ben 45 minuten en heel wat scheldwoorden verder en ik heb één helft van mijn haar gekruld... Maar toegegeven: toen ik het eenmaal onder de knie had, was de andere kant in minder dan tien minuten gedaan.

Werkt het?

Ik was vooral benieuwd of de tang zijn prijs waard is, want bijna vijfhonderd euro is natuurlijk niet een bedrag dat je zomaar uitgeeft. Maar je krijgt er een hoop luxe voor terug en steelt hij ook nog eens de show op je kaptafel. Niet aan een snoer vastzitten is ook wel echt heel fijn. En het resultaat mag er zijn: mijn haar is inderdaad goed steil en niet pluizig. En ik was lekker snel klaar omdat ik niet meerdere keren dezelfde pluk hoefde te stylen. Met als bonus dat ik me daardoor minder schuldig voel dat ik hem zo vaak gebruik, want het is minder schadelijk voor mijn haar. Het is fijn dat je de Corrale ook als krultang kunt gebruiken. Als je zoals ik nog nooit met een stijltang hebt gekruld, moet je er in het begin wel wat tijd voor uittrekken. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kan een kind de was doen. Ik kan me nu al bijna geen leven meer voorstellen zonder mijn Dyson. Ik weet zeker dat ik hier nog jaren plezier van ga hebben.

Before

After

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f7145f5d6c31', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });