Stay inside: de leukste to do’s vanuit huis

Stay home!

Onze wekelijkse Out & About rubriek waarin we de leukste to-do's – van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film – tippen, is tijdelijk gericht op alles wat je komende week vanuit huis kunt doen. Binnen blijven was nog nooit zo leuk. Stay inside!

Geef de zorg een steuntje in de rug
Amsterdams brillenmerk Ace & Tate zet zich in voor de strijd tegen het coronavirus. Het merk is namelijk bezig met het maken van veiligheidsbrillen voor in de zorg. Deze brillen zullen gedoneerd worden aan noodhulporganisaties. Er zullen 5000 veiligheidsbrillen beschikbaar worden gesteld aan onder andere verschillende lokale partners van Het Rode Kruis verspreid over Europa. Jij kan ze een handje helpen door te doneren via deze link.

Breng een digitaal bezoekje aan het Van Gogh Museum
Helaas hebben alle musea hun deuren moeten sluiten, maar no worries, want online kun je ze nog steeds bezoeken. Zo ook het Van Gogh Museum, waar je online een museumtour volgt, naar podcasts luistert of virtueel dwaalt langs de portretten. Daarnaast verkoopt het museum ook spelletjes, kinderboeken en kaarten waarmee je het werk van het museum ondersteunt. Bezoek hier het museum.

Maak thuis je favoriete cocktail met de Hennessy at Home cocktailbox
Inmiddels mis je vast die gezellige avondjes uit en vooral die lekkere drankjes natuurlijk. Maar niet getreurd, want met de Hennessy at Home cocktailbox hoef je je favoriete drankje geen moment te missen. In de box zitten alle ingrediënten om de heerlijke cocktail samen te stellen. Geniet ervan terwijl je Facetimet met je vriendinnen of geef het cadeau aan je jarige bestie. Via hier en hier kun je de box bestellen of gemakkelijk, contactloos ophalen.

Feest mee met het Grote Koningsdag Isolatiefeest
Helaas kunnen we dit jaar op Koningsdag geen biertjes drinken op festivals, maar gelukkig kunnen we wel een virtueel feestje in huis halen. Spinnin' Records organiseert het Grote Koningsdag Isolatiefeest en hier zullen een aantal grote Nederlandse DJ's de beste muziek draaien, zodat jij je niet hoeft te vervelen op Koningsdag. Bouw met 99 anderen een feestje in de Zoom Rooms en dans op nummers van La Fuente en Lucas & Steve. Je kunt het virtuele festival bijwonen via Ziggo kanaal 13, Facebook, YouTube en Twitch. Hier vind je meer informatie.

Vier een virtueel feestje in het Rijksmuseum
Davina Michelle
en Snelle zullen op Koningsdag een feestje bouwen in het Rijksmuseum. Samen met ING verzorgen ze het ING Koningsdagconcert. Het iconische duo komt maandag weer voor het eerst samen sinds ze hun hit 15 Miljoen Mensen herschreven. Je begint de dag gelijk feestelijk want vanaf 09.00 uur bezoek je via deze link het concert.

Word helemaal zen met de wekelijkse yogasessie van Eres
In deze stressvolle tijd kun je vast wel wat rust gebruiken. Dan ben je bij Eres aan het juiste adres, zij verzorgen namelijk elke woensdag een live yogasessie. Deze zal gegeven worden door niemand minder dan influencer Julie Granger. Julie geeft een les Brooklyn Flow Yoga, een hype uit New York, waarbij je pilates en yoga combineert met spieropbouw, cardio en dans. Elke woensdag om 18.00 uur doe je mee via deze link.

Geniet van een lekkere borrel tijdens een DJ livestream
Gebrouwen door Vrouwen, Traiteur Beet, Ticketswap en de artiesten van het La Rêve Festival hebben de handen in één geslagen en zorgen er voor dat jij deze zomer volop kunt genieten. Iedere vrijdag bezorgen ze een heerlijk borrelpakket, biertjes en een DJ livestream met onder andere Alex Preda en VNTM bij jou thuis. Bestel de box hier of haal het af in Amsterdam bij Gebrouwen door Vrouwen of Traiteur Beet.

Verbeter je fotografie-skills met Canon Talks
Wil je ook die perfecte Insta-feed? Luister dan zeker naar de wekelijkse Canon Talks. Elke week zal een andere content creator aan het woord zijn en jou de beste tips geven op het gebied van foto en video. Via de IGTV van Canon Nederland luister je naar de talks. Elke woensdag en zondag om 17.00 uur staat er een nieuwe inspirerende talk voor je klaar.

Volg een beautycursus bij Biocare
Biocare geeft een beautycursus zodat jij alles leert over het opmaken van jezelf. Via deze link kun je een ticket kopen en word je toegelaten tot een besloten Instagramaccount. In 6 modules leer je aan de hand van video stories alle tips en tricks over het aanbrengen van een complete make-up. Je scoort nu een early bird ticket voor €​​​15.

Geniet van een pita met falafel bij het foodcourt in de Pijp
Op de stoep van Maris Pipper vind je een foodcourt waar je de lekkerste pita falafel, een frietje met stoofvlees of heerlijke noodles afhaalt. Je scoort hier namelijk eten van Píta, Maris Piper Frituur en The Noodle Shop. Het eten van de foodcourt kun je op veilige afstand afhalen op de Frans Halsstraat 76. Zo kun je toch nog een beetje uiteten gaan nu de restaurants gesloten zijn!

Beeld: Instagram

Laatste nieuws