Zo verwijder je makkelijk verfvlekken van je gezicht

Beautyhack!
Zo verwijder je makkelijk verfvlekken van je gezicht

Nu de kappers nog dicht zijn, is het opentrekken van een pak haarverf erg verleidelijk. Je herkent vast wel dat er altijd een beetje haarverf op je huid achter blijft. Erg vervelend, maar met deze hack los je het probleem op.

Beginfase

Een tip om mee te beginnen is het aanbrengen van een dun laagje vaseline of olie rondom de haarlijn en je oren. Dit zorgt ervoor dat de haarverf niet direct op je huid komt.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste haartools te gebruiken voor het verven. Zodra je dichtbij de haarlijn komt, kun je een dunner kwastje gebruiken. Door nauwkeurig aan het werk te gaan, voorkom je al veel vlekken.

Lees ook: Dit is dé haarkleur voor aankomende lente

Waterproof make-up remover

Natuurlijk kan het dan alsnog voorkomen dat er restjes verf op je voorhoofd en op je oren zitten. Wat je dan kunt doen is waterproof make-up remover aanbrengen op een wattenschijfje en daarmee langs je haarlijn gaan.

Maak wrijfende bewegingen en laat de make-up remover zo'n vijf minuten zitten, et voilà: je hoofdhuid is weer schoon.

Bron: Marie Claire | Beeld: Beauty Shop

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f9cbe492ff32', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });