Zo vaak moet je je haarborstel dus wassen

Aha!
Zo vaak moet je je haarborstel dus wassen

We gebruiken allerlei verzorgingsproducten voor ons haar, maar naar onze haarborstel kijken we maar weinig om. Toch zou je het veel vaker doen als je wist wat er allemaal op je borstel ‘leeft’.

Bacteriën

Een recent onderzoek door de Universiteit van Arizona heeft aangetoond dat op de gemiddelde haarborstel meer bacteriën leven dan rondom de afvoer van een gootsteen of in de etensbak van je hond.

Dat staat gelijk aan ongeveer 3,500 kolonies bacteriën per vierkante inch. Dat is ongeveer 2,5 centimeter. Iehk!

Lees ook: Wow: zo ziet Kate Middleton er met lichtblond haar uit

Vet en futloos haar

Het moge dus duidelijk zijn dat het ontzettend belangrijk is om je haarborstel regelmatig te wassen. Zeker als je weet dat al die bacteriën kunnen zorgen voor vet en futloos haar. Maar ook voor nare geurtjes en zelfs huidirritaties.

Wat je hieraan kunt doen? Haarexpert Neil Barton geeft een paar tips: “Je kunt het beste drie keer per week losse haren uit de borstel verwijderen. Als je daarnaast eens per week je borstel wast met warm water en een milde shampoo, zit je wel goed.”

Bron: Beau Monde | Beeld: Clueless

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f91014287402', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });