Monica Geuze vertelt hoe scripted haar realityserie is

De vlogster vertelt over de verhaallijnen in de serie.

Lees ook

Een tijdje geleden verschenen de eerste afleveringen van Like Monica op Videoland. Helaas moest de realityserie over het leven van vlogger Monica Geuze na vier afleveringen stoppen vanwege het coronavirus. In een podcast met Kaj Gorgels vertelt Monica uitgebreid over de serie en ook wat iedereen wil weten: hoe scripted reality nou precies is.

Verhaallijnen

Monica laat weten dat het dan wel reality is, maar ook zulke televisie deels wordt gescript. "Ondanks dat het een realityshow is, is het toch nog geregisseerd", legt de vlogger uit.

"Er worden verhaallijnen bedacht, ze bedenken wat ze willen laten zien. Want je moet er natuurlijk wel een serie van kunnen maken. Iedere aflevering heeft een begin en een eind. Daardoor is altijd iemand mee die zegt: 'Kun je het nog even hierover hebben?' of 'Wil je even Danique hierover bellen? Zo gaat dat wel." Dat is dan ook het grote verschil met haar vlogs.

Maar het is niet volledig gescript. "Omdat het reality is, kunnen die verhaallijnen zich ontwikkelen zoals ze ook maar gaan lopen, daar kun je geen invloed op uitoefenen." Ze benadrukt ook dat het om verhaallijnen binnen haar leven gaat, er worden niet zomaar dingen bedacht.

Lees ook: Monica Geuze geschrokken door actie dochter Zara-Lizzy

Verhaallijnen

Monica ontving best wat kritiek op de serie. Volgers vonden haar anders, vooral botter, overkomen dan in haar vlogs. Ze legt uit dat dat deels door de montage komt.

"Ze [de productie, red.] vraagt dan bijvoorbeeld drie keer hoe ik over een handeling van Matthijs dacht toen ik in Londen was. In het begin probeer ik dat nog leuk uit te leggen met context erbij. Dan vraagt ze of ik het vervelend vond en probeer ik het weer uit te leggen. Vervolgens vraagt ze of ik me er aan irriteer. En dan wordt dat zinnetje eruit gepikt, terwijl ik daarvoor vier quotes over exact dezelfde situatie heb gegeven waarin ik context probeer te geven. Dat is het grote verschil."

Ze vervolgt: "Je kunt in een edit heel goed bepaalde trekjes van iemand laten zien. Uiteindelijk worden dingen gevormd met de edit. En dat moet ook, want de kijker moet een bepaald idee hebben van de situatie en je kunt moeilijk alles belichten in een half uur. Maar dat betekent wel dat het af en toe anders kan overkomen."

Impulsief

Monica laat weten geen positief gevoel aan de serie te hebben overgehouden, met name door de kritiek die ze kreeg rondom de situatie met haar ex-vriend Lars Veldwijk. Ze geeft toe ook vaak impulsief beslissingen te nemen, al heeft ze geen spijt.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook