Aangeslagen Yolanthe Cabau maakt zich grote zorgen

"Het is een ontzettend grote uitdaging voor ons maar wij geven niet op."
Aangeslagen Yolanthe Cabau maakt zich grote zorgen

Yolanthe Cabau maakt zich zorgen over haar stichting Free a Girl. Door de coronacriris is de situatie amper te controleren. Ze is bang dat veel kinderen daardoor in kwetsbare posities verkeren.

Uitdaging

Aan Shownieuws vertelt de actrice: "Deze pandemie heeft een enorme impact op de verhandeling van kinderen, het is een ontzettend grote uitdaging voor ons maar wij geven niet op." Nu mensen vanwege de maatregelen thuis zitten en er gebrek is aan sociale controle, neemt huiselijk geweld en verkrachting toe.

Lees ook: Yolanthe Cabau openhartig over moeilijke periode

Initiatief

De jaarlijkse actie Lock me Up - Free a Girl is voorlopig uitgesteld, maar directrice Evelien Hölsken laat weten dat het Yolanthe niet weerhoudt om in actie te komen. De brunette en haar hulporganisatie hebben het initiatief genomen om in Nepal voorlichtingen via de radio te geven.

Steun

"Het is vooral belangrijk dat mensen inzien dat met het bestrijden van Covid-19 onze activiteiten niet stil kunnen liggen. En dat het besef er is dat we de steun van overheden en sponsoren juist nu nodig hebben", aldus de directrice. "De pandemie heeft een enorme impact op de gehele wereldbevolking. Maar in tijden van economische crisis lijden de meest kwetsbare doelgroepen het meeste en dat zijn kinderen in midden tot lage inkomenslanden. Ons werk is belangrijker dan ooit."

Bron: Shownieuws | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f90f28515f61', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });