Wetenschappers onthullen mogelijk nieuw effectief middel tegen coronavirus

Zou het?

Lees ook

Er is nog steeds geen vaccin tegen het coronavirus, maar wetenschappers denken nu wellicht een ander effectief middel in de bestrijding tegen virus gevonden te hebben.

Mondwater

Wetenschappers van onder meer Cardiff University, Cambridge en de universiteit van Colorado denken namelijk dat mondwater kan helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees ook: Op een rijtje: de corona-richtlijnen voor de horeca vanaf 1 juni

Virus

De onderzoekers hebben ontdekt dat het mondwater de buitenste laag van het virus kan vernietigen, waardoor deze zich niet meer kan vermenigvuldigen in de mond en keel. Daarnaast zou mondwater het virus zo erg beschadigen, dat de infectiegraad omlaag kan gaan.

Hoofonderzoeker Valerie O'Donnel roept daarom op tot onderzoek. "Onze studie laat zien dat er heel snel meer onderzoek nodig is", aldus Valerie tegen The Independent.

Geen bewijs

Echter heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) eerder al laten weten dat er nog niet genoeg bewijs is dat mondwater een effectief middel is tegen het coronavirus. Daarom is het onderzoek tot nu toe steeds tegen gehouden.

"Sommige soorten mondwater kunnen bepaalde microben in je speeksel enkele minuten lang vernietigen, maar dat betekent niet dat ze je beschermen tegen Covid-19", aldus WHO.

Bron: Axed | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook