Zwangere Katja Schuurman openhartig over miskraam

Verdrietig...
Zwangere Katja Schuurman openhartig over miskraam

Katja Schuurman is door het dolle heen met haar zwangerschap. Niet alleen omdat ze op haar 45ste kwetsbaarder is, maar ook omdat het in het verleden al een keer is misgegaan. Zo vertelt ze aan presentator Art Rooijakkers tijdens een FaceTime-gesprek.

Irritant moe

De Beter Laat Dan Nooit-presentatrice is op dit moment vijf maanden zwanger. Iets waar ze niet alleen door haar steeds grotere baby bump aan wordt herinnerd, maar ook door de enorme vermoeidheid waar ze mee kampt.

"Ik ben kapot! Dat baby’tje vraagt zoveel van mijn energie, niet normaal. Ik voel me wel goed, maar ook irritant moe. Ja, mijn leeftijd heeft er vast en zeker mee te maken. Wie gaat er nou in godsnaam op z’n 45e zwanger worden, haha!"

Lees ook: Katja Schuurman over baby: 'Een naam hebben we al gekozen'

Miskraam

Toch is het haar allemaal waard en ziet ze het allemaal als een groot cadeau. Helemaal omdat ze ook de andere kant heeft gezien. "Ik heb een keer een miskraam gehad, voor mijn oudste dochter Sammie, bij drie maanden. Je voelt de baby nog niet, dus het is allemaal heel onzeker."

De onzekerheid was ook bij deze zwangerschap veel aanwezig. Vooral de eerste maanden. Gelukkig kon Katja altijd bij haar verloskundige terecht, die haar aan het begin meerdere keren geruststelde door het hartje te laten horen. "Als ik de hartslag hoor ben ik zó emotioneel, dat is zó mooi."

Bron: Weekend | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f709e531d95f', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });