Nieuwe verdachte in zaak rondom verdwijning Maddie McCann

Heftig...

Lees ook

Het is nog altijd onduidelijk wie er achter de verdwijning van Madeleine 'Maddie' McCann zit. Toch lijkt de politie nu dichterbij het vinden van een mogelijke dader dan ooit. Een 43-jarige man uit Duitsland is namelijk opgepakt vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de zaak.

Verdwijning

De verdwijning van Madeleine McCann is een de meest mysterieuze politiezaken van de afgelopen jaren. Het meisje verdween in 2007 tijdens een vakantie in Portugal. Terwijl haar ouders om de hoek wat aan het drinken waren, is het meisje vermoedelijk uit het appartement meegenomen. Sindsdien ontbreekt er van haar elk spoor.

Lees ook: ‘Nieuwe details over mogelijke ontvoerder Maddie McCann’

Verdachte

De Duitse politie meldt nu een onderzoek begonnen te zijn naar een nieuwe verdachte en roept op tot getuigen. Het gaat om een 43-jarige Duitser, die al meerdere keren is veroordeeld voor seksuele misdrijven. De man leefde tussen 1995 en 2007 regelmatig in de Algarve, waaronder op een boerderij, dichtbij Praia da Luz, waar Maddie verdween.

Algarve

Een jaar voor Madeleine verdween, verliet de man zijn boerderij, waarna hij waarschijnlijk in de buurt van het vakantieresort in Praia da Luz bleef. Hij trok rond met een opvallend Volkswagen-busje en had ook een donkerrode Jaguar XJR6.

De dag nadat Maddie verdween, werd deze auto plotseling onder een andere naam geregistreerd in Duitsland. Daarnaast doet de politie ook onderzoek naar een verdacht telefoongesprek dat de man één dag voor Maddie's verdwijning gevoerd zou hebben. En zo zijn er nog talloze aanwijzingen waar op dit moment onderzoek naar gedaan wordt.

Bron: AD | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook