Verdachte in zaak rondom verdwijning Maddie McCann bekendgemaakt

Heftig..

De verdachte in de zaak rondom de verdwijning van Madeleine 'Maddie' McCann is bekendgemaakt in de Duitse media.

Hoofdverdachte

Het zou gaan om de 43-jarige Christian Brückner uit Braunschweig. De hoofdverdachte schreef ruim zes jaar na de verdwijning van Maddie dat hij iets "kleins wilde vangen en dagenlang gebruiken", zo meldt der Spiegel.

Het recherche team onderzoekt nog of de veroordeelde man ook betrokken is geweest bij de vermissing van een ander 5-jarig meisje uit Duitsland.

Lees ook: Nieuwe details over mogelijke ontvoerder Maddie Mccan

Onderzoeksdocumenten

Uit de onderzoeksdocumenten, waar het Duitse weekblad naar eigen zeggen toegang tot had, blijkt dat Brückner fantaseerde over de ontvoering en seksueel misbruik van een kind, meldt der Spiegel.

De verdachte zou het bericht in 2013 geschreven hebben, maar enig gevaar voor zijn ontmaskering was er volgens hem niet. ''Ach, als de bewijzen daarna worden vernietigd’’, antwoordde hij op zijn vriend.

Maddie verdween op 3 mei 2007. Zij was toen met haar ouders in een appartementencomplex in het Portugese Praia da Luz. Op het moment van de verdwijning was Maddie alleen met haar broertje en zusje in het appartement. Hun ouders Gerry en Kate McCann zaten iets verderop in een restaurant te eten met vrienden.

Bron: AD I Beeld: BSR

Laatste nieuws