Schokkend nieuws over verdachte in zaak Maddie McCann

Heftig...

Lees ook

De verdachte in de zaak rondom de verdwijning van Madeleine 'Maddie' McCann werd onlangs bekendgemaakt in de Duitse media. De Duitse politie onderzoekt nu of de verdachte van de moord op Madeleine ook met twee andere kindverdwijningen te maken heeft.

Vermissingen

Het zou gaan om de 6-jarige René Hasee en de 5-jarige Inga Gehricke. René verdween in 1996 ook tijdens een vakantie in Portugal, Inga verdween in 2015 in een bos in Duitsland.

De vader van René vertelt tegen de Kölner Stadt Anzeiger dat hij vrijdag werd gebeld door een Duitse rechercheur. Die vertelde dat de zaak naar de vermissing van René weer wordt geoefend, nu Christian B. wordt verdacht van de moord op Madeleine.

Lees ook: Verdachte in zaak rondom verdwijning Maddie MCcann bekendgemaakt

Strandwandeling

René was op het moment van de verdwijning op het strand, waar hij 's avonds een wandeling maakte met zijn moeder en haar vriend.

Het kind rende vooruit en deed zijn kleren uit om een duik te nemen, maar toen verdween hij. Er werd lang gedacht dat hij verdronken zou zijn, maar dit was met de weersomstandigheden erg onwaarschijnlijk.

Verband

De vader vertelt dat hij al bijna twintig jaar niks meer had gehoord van de politie. Toen het telefoontje na twintig jaar kwam, ''zeiden ze dat ze de zaak van mijn zoon nu nog eens goed gaan bekijken."

De politie zou aan de vader verteld hebben dat er 'een verband kan zijn' tussen Renés verdwijning en die van Madeleine in 2007. Tussen de plekken waar de twee kinderen verdwenen, zit zo'n 40 kilometer.

De vader van René hoopt dat er meer duidelijkheid komt rondom de vermissing van zijn zoon. "Hij heeft niet eens een graf'', aldus de vader.

Bron: RTL Nieuws I Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook