Inspiratie nodig? Dit zijn de populairste interieurtrends van 2020

Style en design!
Inspiratie nodig? Dit zijn de populairste interieurtrends van 2020

Je huis inrichten doe je natuurlijk helemaal naar jouw eigen smaak en stijl, als het kan met behulp van artikelen over dé interieurtrends van het jaar. Maar wist je dat deze helemaal niet onderzocht worden? Hier brengt Veneta.com verandering in.

Onderzochte interieurstijlen

Nederland telde in 2019 bijna 7,5 miljoen bewoonde woningen (Bron: CBS, 2020). Veneta heeft onderzoek gedaan naar de populairste interieurtrends van 2020 door verschillende respondenten uit alle lagen van de bevolking te vragen naar hun favoriete stijl.

De interieurliefhebbers hadden keuze uit acht verschillende interieurstijlen: een bohemian, botanisch, industrieel, klassiek, landelijk, modern, vintage en een Scandinavisch interieur. Benieuwd naar de grote winnaars?

Lees ook: Oeps: dit zijn de meest gemaakte interieur-fouten

Top drie

#1 industrieel interieur

Een industrieel interieur staat vooral bekend om haar rauwe, stoere en moderne uitstraling. Het aantal interieurliefhebbers op Instagram blijft dagelijks groeien en deze industriële stijl is dan ook het meest instaproof, is gebleken. Maar liefst 26% van de respondenten geeft aan een industriële inrichting in huis te hebben. Deze stijl heeft dan ook de eerste plaats bemachtigd!

#2 Landelijk interieur

Een knus en gezellig gevoel staat centraal bij een landelijk interieur. Kenmerkend voor deze stijl is de combinatie van natuurlijke en robuuste kleuren en daarmee valt deze stijl erg in de smaak. 21% van de respondenten heeft deze landelijke stijl in huis en belandt daarmee op de tweede plaats.

#3 Modern interieur

Last but not least, een modern interieur is kenmerkend door de strakke lijnen en het functionele design. Less is more bij deze uitstraling en dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Dit interieur is dan ook vaak ruim en minimalistisch opgezet. Met 20% moet het moderne interieur het net afleggen tegen het landelijke interieur, maar staat het op een verdiende derde plek.

Overige interieurstijlen

De verdeling van de populairste interieurstijlen is als volgt:

Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f971dcb5ef35', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });