Jeugdvriend Mark Rutte klapt uit de school

Aha!

Lees ook

Lodewijk Dekker was gisteravond te gast in de talkshow BEAU, omdat hij al sinds de middelbare school bevriend is met premier Mark Rutte. Vanwege het tienjarig premierschap van de minister-president deelde de jeugdvriend een paar leuke anekdotes.

Middelbare school

Mark en zijn jeugdvriend Lodewijk zijn sinds de middelbare school al goede vrienden. "Het begrip 'nerd' was nog niet uitgevonden, maar is toen ontstaan", vertelt Lodewijk aan tafel bij BEAU.

"Toen ik Mark voor het eerst zag, was hij 12 jaar. Hij was, en dat zal hij me niet kwalijk nemen, karikaturaal lelijk'', grapt hij.

Lodewijk is van mening dat de premier één van die zeldzame mensen is die "alleen maar jonger, sneller, gezonder en aantrekkelijker geworden is."

Lees ook: Verdrietig nieuws voor Mark Rutte

Studietijd

Tijdens hun studietijd gingen de jeugdvrienden vaak samen op reis en op zoek naar de liefde. "Je bent jong en je wil wat", vertelt Lodewijk. Zijn uitspraak over een vrouw die met haar schoonheid 'zon en maan verduisterde' toen ze haar zagen, laat ons een hele andere kant zien van de premier.

"Zij had alléén maar oog voor Rutte. Die dat buitengewoon welwillend over zich heen liet komen, en ineens in staat was tot de meest nietsnuttige smalltalk.''

Lees ook: Zien: foto Mark Rutte met BOA's gaat viraal

MH17-ramp

Voor Lodewijk was het lange tijd niet te beseffen dat zijn schoolvriend opeens premier van Nederland was.

''Je kent iemand zo verschrikkelijk lang, dat je hem in de eerste jaren in die baan niet echt serieus neemt. Je ziet niet de premier staan, je ziet Mark staan", vertelt hij. Pas toen de tragische gebeurtenis rond de MH17-ramp plaatsvond, zag hij hem naar eigen zeggen als minister-president.

Bron: RTL Boulevard I Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook