Waarom veel schappen bij Action nu leeg zijn

We moeten nog even wachten..

Veel schappen in de Action zijn op dit moment leeg en dat heeft alles te maken met de coronacrisis die ons land nog steeds in zijn greep heeft.

Leveringsproblemen

Door de coronacrisis hebben alle distributiecentra in onder meer de landen Frankrijk, Duitsland en Polen wekenlang stilgelegen of draaiden op hele lage capaciteit. Daardoor kampt de winkel nu met leveringsproblemen. Action moest daardoor ook 900 winkels sluiten.

Het hoofdkantoor meldt ook dat ze de afgelopen weken zagen dat mensen specifiek voor bepaalde producten naar de winkel kwamen.

''Er was veel vraag naar producten die veel in het huis worden gebruikt, zoals spullen om te klussen, om thuis te sporten, om schoon te maken en spullen om jezelf en de kinderen thuis te vermaken, zoals bijvoorbeeld schilderspullen. Het koopgedrag is de afgelopen weken veranderd.”

Lees ook: Dit gebeurt er met de kleding die door de coronacrisis niet verkocht wordt

Voorraden verdelen

Om de problemen zo klein mogelijk te houden, heeft de Action besloten om de voorraden over Europa te verdelen.

Dit moet ervoor zorgen dat de winkels niet leeg raken. Volgens de Action zijn de winkels wel een stuk slechter bevoorraad dan normaal, maar volgens het Noord-Hollandse bedrijf is er ‘nog wel steeds heel veel voorraad.’ Het streven om bijna 100 procent van zijn assortiment op voorraad te hebben, kan het bedrijf alleen niet waarmaken.

Wanneer we weer normaal kunnen shoppen bij de Action, is nog niet duidelijk. Er wordt verwacht dat het binnen een paar weken wel weer op de rit is.

Bron: AD I Beeld: Confessions of a Shopaholic

Laatste nieuws