Duitse politie blundert in Maddie McCann-zaak

Heftig..

Lees ook

Hoofdverdachte Christian Brückner was al in 2013 op de hoogte gesteld over het feit dat de politie hem wilde ondervragen in het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine 'Maddie McCann', dit meldt Der Spiegel. Een grote blunder voor de Duitse politie.

Getuigenis

Volgens Der Spiegel was de Duitse politie de verdachte in 2013 al op het spoor, nadat een man vertelde dat hij in tijden van de verdwijning een collega van Brückner was geweest.

Na aanleiding van deze getuigenis had de politie in Braunschweig de hoofdverdachte volgens dezelfde bron gelijk opgeroepen om hem als getuige te verhoren.

Lees ook: Schokkend nieuws over verdachte in zaak Maddie MCcann

Bewijsmateriaal

In de officiële brief aan Brückner op 4 november 2013, die Der Spiegel naar eigen zeggen heeft gelezen, vertelde de politie de verdachte duidelijk dat ze hem wilde horen over de zaak Maddie, waardoor hij genoeg tijd had om al het bewijsmateriaal te vernietigen.

''Het had niet zo moeten gebeuren en komt op geen enkele manier overeen met de gebruikelijke procedure in zo’n delicaat geval”, vertelt een politieagent aan het Duitse blad.

De advocaat en de politie van Braunschweig hebben allebei nog niet gereageerd op de informatie in het tijdschrift.

Bron: Telegraaf I Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook