Netflix maakt eigen Black Lives Matter-categorie

#BLM

De dood van de Amerikaanse George Floyd heeft de afgelopen weken voor een hoop ophef gezorgd in de wereld. Nu heeft streamingdienst Netflix besloten om maatregelen te nemen tegen racisme op het video on demand-platform.

Maatregelen

Netflix heeft recent drie maatregelen genomen om racisme op het platform tegen te gaan en kijkers te informeren over de wereldwijde impact en uitingen van racisme. De maatregelen zijn:

1. Netflix categorie voor films en series omtrent Black Lives Matter
2. Dubieuze series uit het aanbod verwijderd
3. Speciaal team ingeschakeld tegen racistische ondertiteling

Een woordvoerder van Netflix laat het volgende weten aan de redactie van de Streamwijzer: “Netflix heeft op 10 juni 2020 een Black Lives Matter-collectie toegevoegd. Wat betreft ondertiteling realiseren wij ons dat het nog niet perfect is en werken we voortdurend aan verbetering.”

Lees ook: Deze spannende Netflix-serie is de vervanger van La Casa de Papel

Films

Als eerste heeft Netflix besloten een categorie te lanceren omtrent de Black Lives Matter-beweging. Hierin staat een zorgvuldig samengestelde lijst van films en series die de complexe en gelaagde verhalen over rassenongelijkheid in de Verenigde Staten proberen te documenteren.

Verder heeft de streamingsdienst een lijst gepubliceerd met titels over racisme in de wereld en dichter bij huis, waarvan een deel op Netflix te zien is en een deel niet.

Lees ook: Deze nieuwe titels verschijnen in mei op Netflix

Racisme

De serie Little Britain is op Netflix in alle landen van de wereld verwijderd. De grappen die worden gemaakt zijn in strijd met het sterk opkomende #BLM-activisme. De serie was niet in Nederland te bekijken.

Als laatste laat de streamingsdienst weten het erg te waarderen wanneer kijkers racistische uitlatingen in ondertiteling aangeven bij het video on demand-platform.

Zo is in meerdere tweets te zien dat mensen vragen om bijvoorbeeld termen als ‘blank’ te vervangen door ‘wit’. De streamingsdienst heeft een speciaal team aangesteld om de ondertiteling op Netflix te herzien op racistische teksten.

Bekijk hieronder nogmaals de verschillende maatregelen van Netflix.

Bron: Streamwijzer I Beeld: When They See Us

Laatste nieuws