Onderzoek toont aan wat er fout ging tijdens crash Kobe Bryant

Heftig..
Onderzoek toont aan wat er fout ging tijdens crash Kobe Bryant

Eind januari verongelukte voormalig basketballer Kobe Bryant. In de helikopter zaten ook zijn dochter Gianna en zeven anderen die het ongeluk helaas niet overleefden. Inmiddels is er een mogelijke doorbraak in het onderzoek naar de fatale crash.

Mist

Volgens onderzoekers van de Amerikaanse transport- en veiligheidsdienst NTSB was de piloot Ara Zobayan gedesoriënteerd door de mist. Daardoor besefte hij niet dat hij aan het dalen was in plaats van aan het opstijgen.

Acht seconden nadat de helikopter de hoogte van ongeveer 700 meter had gehaald, daalde de helikopter weer. Dit leidde tot een crash in de heuvels van Calabasas. Volgens de onderzoekers had het niks te maken met de motor. Desoriëntatie door mist komt vaak voor bij helikopterongelukken volgens de experts.

Uit de autopsie van mei was al gebleken dat de piloot geen drugs of alcohol had gebruikt tijdens de vlucht. Tegelijkertijd kwam toen naar voren dat Kobe meteen is overleden aan zijn verwondingen.

Lees ook: Meer bekend over helikopterongeluk basketballer Kobe Bryant

Mamba Cup

De verongelukte helikopter met de inzittenden was onderweg naar Mamba Sports Academy, waar Kobe's dochter Gianna mee zou doen aan het toernooi 'de Mamba Cup'. 41 minuten na vertrek kregen de autoriteiten in Los Angeles het bericht dat er een grote brand te zien was in Calabasas.

Toen de brandweer op de plek aankwam, bleek het om een gecrashte helikopter te gaan. Het bleek uiteindelijk de helikopter van de voormalige basketballer te zijn.

Bron: Nu.nl I Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f7176bfeb580', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });