Grote verandering in coronaregels op komst?

Zou het?

Lees ook

Niet iedereen is het eens met de regels rondom het coronavirus en er wordt dan ook door velen gevraagd om versoepeling. Het kabinet lijkt daar nu gehoor aan te geven, want er wordt gespeculeerd dat er plannen op tafel liggen voor een versimpeling van de maatregelen.

Versoepeling

"De mogelijke vereenvoudiging is afgelopen weekend op het Catshuis besproken door de betrokken ministers", vertelt politiek verslaggever Fons Lambie. Met deze eventuele versoepeling zouden bedrijven, organisaties en instellingen hun deuren verder moeten kunnen openen.

Lees ook: Shop de trend: de allerleukste mondkapjes

Afstand

Ook wordt er gekeken naar de regel wat betreft een maximum aantal personen per vierkante meter. "Gedacht wordt aan een versimpeling voor de regels binnen en buiten. Binnen vereenvoudig je de regels tot 1,5 meter en een maximumaantal mensen per ruimte", legt Fons uit.

"Wellicht kun je het buiten zelfs versoepelen tot het advies 'hanteer de 1,5 meter'. Dat geeft ruimte voor kermissen of andere bedrijven die nu nog met belemmeringen zitten", aldus de politiek verslaggever. Of de regels echt versoepeld zullen worden, is nog niet duidelijk. Dat wordt op dit moment nog bekeken.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook