Nieuwe videoclip André Hazes zorgt voor veel vraagtekens

Heftig...

De videoclip van André Hazes zijn nieuwe nummer Een Doodgewone Man zorgt voor een hoop discussie. In de clip komen namelijk de suïcidale gedachten van de zanger naar voren.

Monique en Bridget

In het nieuwe nummer van André neemt hij alle schuld op zich voor de manier waarop hij zijn vriendin Monique Westenberg wel heel snel inwisselde voor zijn toenmalige vlam Bridget Maasland.

"Het ging misschien wel iets te snel, de roem overviel me wel. Het is allemaal niets waard zonder jou", zijn enkele zinnen uit zijn nieuwe nummer.

Spijt

Zijn spijtbetuiging aan Monique is alleen niet het enige wat voor een schok zorgt. Zo staat André’s personage in de clip op het punt een overdosis medicatie te nemen, maar bedenkt hij zich net op tijd en gooit hij de pillen vervolgens weg.

En daar blijft het niet bij. In een volgende scène is te zien hoe André’s personage bewusteloos in het zwembad drijft en nog net door Monique’s personage kan worden gered.

Lees ook: Hilarisch: André Hazes neemt YouTuber Kalvijn in de maling

Risico's

Vervolgens wordt het aan het einde van de clip helemaal schokkend. André’s personage wil dan zelfs voor de trein springen. Dat gebeurt gelukkig niet, omdat de volkszanger zich kort tevoren bedenkt. Heftig!

Evita Bloemheuvel van Stichting 113 Zelfmoordpreventie, vertelt aan Story dat het niet verantwoord is om dit heftige onderwerp zo in beeld te brengen in een videoclip. Volgens Evita zou André er niet over hebben nagedacht wat voor ernstige gevolgen dit kan hebben.

"André heeft ons niet om advies gevraagd. Dat had hij beter wel kunnen doen. Ik ga contact opnemen met zijn management en hoop hem op die manier bewust te maken van de risico’s. Daarnaast zal ik vragen of er in de videoclip een verwijzing naar onze website kan worden geplaatst, ook al is het leed al geschied."

Bron: Story I Beeld: BSR

Laatste nieuws