Dit is dé vakantiebestemming deze zomer

Dit wil je!

Wil jij op avontuur deze zomer? Genieten van de natuur, mooie stranden, kristalheldere water, betoverende kustplekken en tal van historische bezienswaardigheden? Dan is kamperen in Kroatië een absolute aanrader.

The place to be

Nu deze zomer het vliegtuig pakken door de coronacrisis wat moeilijker gaat, is een vakantiebestemming waar je met de auto kunt komen ideaal. Kroatië is the place to be om volledig te ontspannen. Er zijn maar liefst acht nationale parken en verschillende (beschermde) natuurgebieden voor de natuurliefhebbers. Maar ook de mediterraanse kust is een must-go. Kleine eilandjes, prachtige riffen, adembenemende baaien en romantische stranden. Even de bewoonde wereld opzoeken? Je kunt op genoeg plaatsen ook door de oude stadjes lopen, gezellig winkelen en heerlijk eten.

Kroatië is door zowel experts als enthousiastelingen benoemd tot één van de beste plekken in Europa om te kamperen. Je vindt er wel meer dan 526 kampeerplekken met voor ieder wat wils. Van familie-vriendelijke en kleine knusse kampeerplekken tot plaatsen met volledig uitgeruste luxe appartementen of naturisten-campings; het is maar net waar je naar op zoek bent.

Tekst gaat verder onder de foto

Beeld: CNTB

Glamping

Kamperen niet jouw ding? No worries, er zijn genoeg moderne high-end campings met tientallen faciliteiten waar je een stacaravan, huisje, bungalow of zelfs appartement kunt huren. Zo heb je het comfort en de luxe van thuis, maar ben je ook in de natuur en geniet je van de laid-back sfeer die bij kamperen hoort.

Beeld: Jadranka Kampovi / Baldarin

Mini-camping

Ook een aanrader zijn de zogenoemde mini-campings: kleine door families gerunde campings waar je in een prachtige tuin of binnenplaats verblijft. Er is plek voor ongeveer dertig accommodaties, wat betekent dat er nooit meer dan honderd gasten zijn. Dit zorgt voor een intieme sfeer, waarin je je helemaal thuis voelt.

Camping Senj Ujca – Beeld: Aleksandar Gospic

Als je niet kunt kiezen, kun je natuurlijk ook een road-trip door Kroätie maken, met iedere paar dagen een andere camping zodat je écht alles kunt ontdekken en ervaren. Meer weten? Klik HIER.

Hoofdbeeld: Krk / Valamar d.d.

Laatste nieuws