Voormalige GTST-acteur klapt uit de school over heftige drank- en drugsverslaving

Een moeilijke periode voor de acteur.

Lees ook

Hiep, hiep, hooray! Goede tijden, slechte tijden viert dit jaar haar 30ste verjaardag. In een interview met Story vertelt voormalig GTST-acteur Jim Geduld alles over zijn tijd tijdens en na de soapserie.

Afscheid

Jim speelde destijds Arthur Peters in de populaire soap. Uiteindelijk moesten we noodgedwongen afscheid nemen van het personage van Arthur, omdat Jim in real life kampte met een hevige drank – en drugsverslaving.

"Ik speelde dat ik doodging. Twee weken lang heb ik in een ziekenhuisbed gelegen. Rond halfacht ’s morgens begonnen we met opnemen, daarna lag ik de hele dag met mijn ogen dicht. Ik ben een keer in slaap gevallen. Guusje Nederhorst moest mij wakker schudden. Jim, je snurkt! riep ze."

Lees ook: GTST-acteur klapt uit de school over gedwongen vertrek

Geen verrassing

Het afscheid kwam niet als een verrassing voor Jim. Hij was in die tijd zo erg verslaafd dat zijn carrière eronder leed. "Ik ging altijd door het geluid. De volgende dag verscheen ik niet al te fris op mijn werk: ik had bloeddoorlopen ogen, vergat mijn tekst of verscheen te laat", aldus Jim.

Achteraf heeft Jim er spijt van dat hij niet eerder hulp heeft gezocht voor zijn verslaving in die tijd. Toch liet hij zich, na een lange strijd met zichzelf, vijftien jaar geleden opnemen in een ontwenningskliniek.

"Ik dacht dat de tv mijn podium moest zijn, maar ik had blijkbaar een ander podium. Vandaag de dag komen hier bij mij heel wat captains of industry en Bekende Nederlanders. Zij vertrouwen mij omdat ik er zelf ben geweest. Niemand kan het alleen. Daarom is het jammer dat die hulp er voor mij niet was. Sterker nog: ik hoor dat die er nu nog steeds niet is", aldus Jim.

Op dit moment is hij algemeen directeur van Geduld Interventies GGZ, een zorginstelling waar diverse experts vrijwel alle soorten verslavingen behandelen.

Bron: Story I Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook