Oude vriend van hoofdverdachte in zaak Maddie McCann onthult details over verdwijning

Heftig..

Lees ook

Een vriend en voormalig celgenoot van hoofdverdachte Christian Brückner in de Madeleine 'Maddie' McCann zaak, heeft zondag uit de school geklapt tegenover The Sun over de betrokkenheid van Christian bij de verdwijning van Maddie.

Ontvoering

De 47-jarige Michael Tatschl, die bij Christian woonde in een boerderij in de buurt van de Portugese badplaats Praia da Luz, vertelt dat hoofdverdachte pervers is en zeker in staat is om een kind te ontvoeren.

"Ik wist zeker dat hij het was toen de politie mij in april kwam opzoeken. Hij heeft het zelfs over het verkopen van kinderen gehad. Misschien aan Marokko. Ik denk dat hij Madeleine mogelijk aan iemand in de sekshandel heeft verkocht.”

Netflix-documentaire

De voormalig celgenoot raakte overtuigd van Christians betrokkenheid bij de verdwijning toen hij een documentaire op Netflix had gezien over de zaak van Maddie. "Toen ik de Netflix-documentaire zag, wist ik meteen dat Brückner het gedaan had."

Michael vertelt dat in de documentaire is te zien hoe een vrouw, die op vakantie was in Portugal, vertelde over een man die ineens voor de deur van haar appartement stond, terwijl haar kind bij de voordeur speelde. "Een griezelige enge man met acne en blond haar. Ik wist gewoon dat het over Christian ging."

Lees ook: Steeds meer afschuwelijke details in zaak Maddie McCann

Opscheppen over zijn daden

Michael vertelt dat Christian graag opschept over zijn daden en het zijn doel was om één miljoen euro te bezitten. Een paar weken na de verdwijning van Maddie volgde Christian hem naar Orgiva, in het Zuid-Spaanse Andalusië.

"Eind mei of begin juni kwam hij naar Spanje met zijn grote Amerikaanse camper. Hij wist dat ik connecties had in de softdrugswereld en hem kon helpen geld te verdienen. Ik dacht toen dat hij gewoon dat hij een perverseling was, maar ik wist niet dat hij van jonge kinderen hield."

Bron: De Telegraaf I Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook