Dít is de reden waarom je jouw AliExpress bestelling nog niet in huis hebt

Oh no!

Lees ook

Heb jij onlangs nog iets bestelt op de populaire Chinese webwinkel AliExpress? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Je pakketje zal waarschijnlijk niet binnen afzienbare tijd op je deurmat komen te liggen.

Gestolen vrachtwagen

Jan van der Kraan uit Sittard ontdekte in België namelijk een gestolen vrachtwagen met honderden pakketjes die bedoeld waren voor Nederland. Maar hoe kwam hij op die plek terecht?

Jan doet aan aan urban exploring, een hobby waarbij je verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties bezoekt en dit vastlegt. Hij kwam daardoor op het idee om naar een verlaten staalfabriek in het Belgische Luik te gaan en trof daar een waardevolle vondst aan.

Lees ook: Dít is de reden waarom jouw AliExpress-bestelling er eeuwen over doet

Honderden dozen

Toen hij daar gisteren aankwam, trof hij een vrachtwagen met honderden dozen op de grond. Terwijl hij daar liep, kwamen er twee mannen voorbij. "Ik liep erheen, en ze renden allemaal weg. Het zou goed kunnen dat zij de vrachtwagen hebben geplunderd", vertelt hij tegen RTL Nieuws.

De urban explorer gaat er dan ook vanuit dat dit niet om toeval gaat, maar om diefstal waarvan de meest waardevolle pakketjes al zijn meegenomen.

"De rest lag daar op de grond. Ongekend. Ik zag telefoonhoesjes, handdoeken met foto's daarop bedrukt, kleren, stickers, horloges, maar ook voorbinddildo's bijvoorbeeld. En allemaal hadden ze als bezorgadres Nederland."

Jan weet dan ook zeker dat het om AliExpress gaat: "Dat stond op de dozen."

Bron: RTL Nieuws I Beeld: Confessions of a Shopaholic

Laatste nieuws

Zie ook